Scufiţa Roşie – Red Riding Hood (2011
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/8Tb8gPj_zMk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Hotărâţi să nu renunţe la iubirea lor, Valerie şi Peter plănuiesc să fugă, cu atât mai mult cu cât liniştea satului este ameninţată de un vârcolac.
De mulţi ani, sătenii ofereau lunar vârcolacului animale pentru sacrificiu, dar în perioada cu lună plină acesta obişnuia să omoare şi câte un om, de această dată fiind vorba chiar de sora lui Valerie.
Hotărâţi să se răzbune, sătenii îl cheamă în ajutor pe părintele Solomon (Gary Oldman), un renumit vânător de vârcolaci. Venirea acestuia va crea însă panică, pentru că un lucru e clar: vârcolacul poate fi oricare dintre ei, chiar unul dintre bărbaţii de care Valerie este legată.
Regia: Catherine Hardwicke
Scenariul: David Johnson
Cu: Amanda Seyfried, Lukas Haas, Shiloh Fernandez, Max Irons şi Gary Oldman
Gen Film: Fantastic, Horror, Mister
Scufita Rosie – Red Riding Hood a avut premieră în România pe 8 aprilie 2011.
Scufita Rosie – Red Riding Hood (2011)Trailer HD
Max Irons
Colectia de basme care i-a facut celebri cuprinde,printre altele Alba ca Zapada, Cenusareasa, Hansel si Gretel, Muzicantii
din Bremen,Croitorasul cel viteaz, Printul broscoi, Vagabonzii,ScufitaRosie, Printesa si bobul de mazare, Printesa corb,Imparatul Cioc-de-Sturz, Gasca de aur, Condurii Domnitelor, Apa vietii.
din Bremen,Croitorasul cel viteaz, Printul broscoi, Vagabonzii,ScufitaRosie, Printesa si bobul de mazare, Printesa corb,Imparatul Cioc-de-Sturz, Gasca de aur, Condurii Domnitelor, Apa vietii.
Fratii Jacob Ludwig si Wilhelm KarI Grimm au scris-o dupa ce s-au inspirat din vechi basme germane culese strabatand landurile. Culegerea in care au aparut in 1812 cele mai cunoscute basme ale Fratilor Grimm (in total 86) se numea Basme pentru copii si camin.
Doi ani mai tarziu a aparut si volumul al doilea, care continea alte 70 de basme. De atunci, povestile Fratilor Grimm s-au publicat traduse in zeci de limbi. Povestile ca Alba ca Zapada si Frumoasa adormita fusesera spuse de mii de ori, dar au fost pentru prima data scrise de Fratii Grimm.
Scufita rosie - varianta analizei moderniste
De ce Scufiţa Roşie ?
Din start, ne dăm seama că este vorba despre o minoră de care copiii, în răutatea lor, şi-au bătut joc cu această poreclă, probabil din cauza unei căciuliţe roşii croşetate de mămica ei, pe care fetiţa o poartă des din cauza unei sensibilităţi fizice la frig în regiunea craniului.
Aşadar avem de-a face cu o bolnavă marginalizată şi descurajată de societatea din jurul ei.
Scufiţa merge zi de zi cu coşuleţul cu mâncare la bunicuţa care locuieşte în pădure. Nicio bunică normală nu locuieşte în pădure. Singura explicaţie este că această bunică a primit în urma retrocedărilor câteva hectare de teren împădurit. Este ştiut că ţăranii nu se gândesc mult până să taie pădurea, mai ales înainte de venirea iernii.
Aşadar, această bunică este o scorpie zgârcită care şi-a făcut casa în pădure (oare nu tot din lemn tăiat fără aprobare de la Ocolul Silvic?) şi stă acolo ca să-şi păzească avutul.
Teoria că este vorba de o babă ticaloasă se verifică prin faptul că în loc să plătească un serviciu de livrare la domiciliu a hranei, a silit-o pe nepoata ei (o fiinţă neajutorată şi bolnavă) să facă zilnic naveta din oraş în pădure, fără să-i pese de pericolele la care o expune pe biata fată.
Scufiţa Roşie se întâlneşte cu lupul care o descoase în privinţa drumului ei. Deja intrăm într-o zonă a fanteziei bolnave. Unu la mână ,că în România lupi nu prea mai sunt, doi la mână ,că se feresc de om ca de dracu, iar trei la mână, nu vorbesc şi chiar de ar face-o, ar întreba de cel mai apropiat braconier sau unde e cea mai apropiată stână.
Singura explicaţie este că Scufiţa Roşie s-a uitat atât de mult la Animal Planet încât cunoaşte obiceiurile lupilor şi le poate înţelege scheunăturile.
Lupul o ia înaintea Scufiţei, care se opreşte la cules de flori, îşi preface vocea, intră la bunică şi o înghite. Nu mai stăm să analizăm faptul că în pădure nu prea sunt flori. Dar trebuie spus că e dăunator să înveţi copiii că e corect ca atunci când ai o treabă de făcut, să te opreşti la cules flori fără să ştii dacă nu-s cumva specii protejate şi în consecinţă, pe cale de dispariţie.
Lupul în schimb pare un personaj menit să fie bătaia de joc a creatorilor de basme. Lupul este un individ mânat de dorinţa perpetuă de a năvăli în casele oamenilor. Foloseşte toate tertipurile: imită voci şi dacă nu-i iese, vădit frustrat, face casa praf.
Concluzie: Lupul este comis-voiajorul actual.
Bunica muşcă momeala şi-i dă drumul. Iată cum este prezentată imaginea unei persoane în vârstă: o senilă care nu ştie să facă deosebirea între un urlet de lup şi glasul propriei nepoate. Cu această imagine vor rămâne copiii noştri.
Lupul se îmbracă cu hainele bunicii, se aşează în pat unde îl găseşte Scufiţa Roşie. O ademeneşte prin vorbe şirete să se apropie şi o înghite şi pe ea.. Lupul fiind îmbrăcat în hainele bunicii, induce în mintea copilului sensul noţiunii de travestit, putându-i afecta grav viitoarea orientare sexuală.
Ce fel de minte bolnavă poate spune la copii aşa porcării?
Iar dialogul, purtat cu Scufiţa, e plin de aluzii sexuale: toate la lup sunt mari, urechile, labele, dinţii şi mai ce?!...
Iar el răspunde invariabil cu minciuni menite să o aducă pe Scufiţa în pat, lângă el. De aici deducem: corupere de minori şi perversiuni sexuale!
Apare vânătorul care împuşcă lupul şi le eliberează pe Scufiţa Roşie şi bunică. Ce caută vânătorul în casa bunicii? Înseamnă că nu e prima dată. Un vânător tânăr şi o femeie bătrână, singuri în mijlocul pădurii?! Şi ne mai mirăm că "Ştirile de la ora 5" abundă în relatări despre violuri săvârşite asupra unor bătrâne?
Dintr-un studiu publicat de Ministerul de Interne aflăm că toţi aceşti infractori au citit în copilărie Scufiţa Roşie şi iată consecinţele: ani grei de puşcărie! Apoi ce căuta la vânătoare de lupi pe proprietate privată?
Din două una: sau e un braconier nenorocit sau e un ştab mare de la Bucureşti care plăteşte sume imense doar pentru satisfacerea nevoilor sale sadice. În oricare dintre variante, ar trebui să fie înfierat de creatorul basmului şi nicidecum glorificat pentru fapta sa.
Finalul poveştii este sinistru: lupul zbătându-se în ghearele morţii "eliberează" cele două femei. Adică, avem oroarea să asistăm la apariţia a două făpturi parţial digerate care se pare că nu au murit, ci cu nonşalanţă îşi reiau firul vieţii. Mai rău ca în filmele horror! Şi ne mai întrebăm de ce există copii dereglaţi din toate punctele de vedere.
Asemenea închipuiri ale unei minţi bolnave se "servesc" copiilor între 2 şi 7 ani! Nici nu mai vorbesc despre marea oroare a literaturii mondiale: "Albă ca Zăpada" - auzi albă, imaculată şi ea trăieşte sub acelaşi acoperiş nu cu unul, ci cu 7 bărbaţi!
Ruşine! Ruşine! Ruşine!
SURSA:Jurnalul de Vrancea,
15/09/2009 11:47:00,
Articol publicat de: LIS
La inceput de nou an scolar. Circula pe Internet o varianta "corecta politic", educativa, actualizata la moravurile de azi, a "Scufiţei Roşii"...
Scufita rosie... varianta POLITICALLY CORRECT!
Scurta istorie a omenirii · Introspectie ...
Asemenea închipuiri ale unei minţi bolnave se "servesc" copiilor între 2 şi 7 ani! Nici nu mai vorbesc despre marea oroare a literaturii mondiale: "Albă ca Zăpada" - auzi albă, imaculată şi ea trăieşte sub acelaşi acoperiş nu cu unul, ci cu 7 bărbaţi!
Ruşine! Ruşine! Ruşine!
SURSA:Jurnalul de Vrancea,
15/09/2009 11:47:00,
Articol publicat de: LIS
La inceput de nou an scolar. Circula pe Internet o varianta "corecta politic", educativa, actualizata la moravurile de azi, a "Scufiţei Roşii"...
Scufita rosie... varianta POLITICALLY CORRECT!
Scurta istorie a omenirii · Introspectie ...
School assignment to reinterpret the fairytale "Little red ridning hood".
Inspired by Röyksopps
Music: Slagsmålsklubben
Sponsored by destinywww.smk.just.nu
Animation: Tomas Nilssonwww.tomas-nilsson.se
Sursa:
http://goodstuff4all.blogspot.com/2009/04/scufita-rosie-varianta-politically.html
click pe titlu pentru vizionare film
Toata lumea stie povestea cu Scufita Rosie… sau asa crede. Dar lucrurile sunt pe cale sa se schimbe, pentru ca nimeni nu a vazut inca indragitul basm in acest fel – rasturnat, intors pe dos, reinventat ca o comedie CG care reveleaza in final adevarul socant al investigatiilor din spatele legendei.
In sfarsit, intreaga poveste va fi auzita, si vom afla cum Scufita (ANNE HATHAWAY), Bunicuta (GLENN CLOSE), Padurarul (JIM BELUSHI) si Lupul (PATRICK WARBURTON) au ajuns sa fie suspecti de crima intr-un caz care aproape ca a tras o scufie peste ochii legii.
HOODWINKED incepe la finalul povestii si o spune retrospectiv… Totul porneste de la agitatia unor detectivi si politisti care vin la casuta Bunicutei in urma unui telefon ce reclama un caz de violenta domestica. Aparent, este doar un caz de “padurar care a atacat un lup deghizat in bunicuta, combinat cu acuzatia de patrundere frauduloasa, intentia de a manca si folosirea unui topor fara permis adecvat.”
Dar aparentele inseala. Nici unul dintre suspectii acestui caz nu sunt ceea ce par. Detectivii descopera ca aparent inocenta Scufita stie destul de multe despre lume; ca Lupul cel mare si rau a fost teribil de neinteles; ca Bunicuta are o viata secreta pe care nimeni nu si-ar fi imaginat-o; si ca timidul Padurar are anumite ambitii personale.
Iar cele patru personaje trebuie sa lucreze in echipa pentru a gasi varianta lor originala la “fericiti pana la adanci batraneti”.