octombrie 15, 2011

Cu Eminescu prin lume




Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Vis de răzbunare negru ca mormântul
Spada ta de sânge duşman fumegând,
Şi deasupra idrei fluture cu vântul
Visul tău de glorii falnic triumfând,
Spună lumii large steaguri tricoloare,
Spună ce-i poporul mare, românesc,
Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Îngerul iubirii, îngerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surâzând,
Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
Când cu lampa-i zboară lumea luminând,
El pe sânu-ţi vergin încă să coboare,
Guste fericirea raiului ceresc,
Tu îl strânge-n braţe, tu îi fă altare,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mândrie,
Dulce Românie, asta ţï-o doresc!


Inspectorii de la Autoritatea Rutieră Română au rămas, acum 2 zile, cu gura căscată în timpul unui control de rutină făcut în judeţul Argeş.Un TIR pe care l-au tras pe dreapta era decorat cu o pictură imensă a poetului Mihai Eminescu, dar şi cu două versuri celebre: “Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie/ Ţara mea de glorii, ţara mea de dor!”, iar pe spatele mașinii îndemnul "Nu uita că ești român!"TIR-ul lui Gheorghe Vlase din Slobozia poate fi declarat de doua ori unic in Romania. Și asta pentru că pe lângă faptul că poartă prin lume imaginea și versurile lui Mihai Eminescu, are și dotari tehnice de excepție, camionul fiind singurul de acest fel în România. 

"Motorul dezvolta 750 de cai putere, iar camionul a costat 240.000 euro. Sa stiti ca doar patru astfel de exemplare sunt in lume. Unul se afla in Spania, altul in Olanda, cel de-al treilea la muzeul fabricii, iar al patrulea este al meu", spune Vlase.
Pe lângă un sfert de milion de euro, deținătorul a mai scos din buzunar și cca 2 mii de euro pentru inscripţii. Suma este însă incomparabilă cu dragostea și mândria față de țara sa. „Eu fac mai mult curse în străinătate, iar românii care citesc mesajul zâmbesc mereu”, povestește șoferul ingenios.
Acesta spune că și-ar dori să mai facă o altă prealată, de data aceasta cu Stefan cel Mare, cu urmatorul mesaj: "Basarabia n-a fost a mea, ci a urmasilor urmasilor mei!".



Sursa:UNIMEDIA


Ce-ar fi sa ne regasim demnitatea si sa spunem ca suntem romani? Ma intreb cati dintre noi au curajul sa spuna, oriunde in lume, in afara granitelor noastre: eu sunt roman. Ma refer exclusiv la cei care traiesc in strainatate. Toti incercam, dincolo de fruntarii, sa ne mimetizam, sa vorbim cat mai corect limba tarii unde plecam fiindca altfel cei din jur ne privesc chioras. Cati dintre cei care scriu pe acest forum stiu efectiv ce inseamna sa traiesti departe de limba ta? Nu de tara ta de bastina , ca sunt 2 in care se vorbeste romaneste, ci in afara granitelor lingvistice? Si atunci de ce sa nu il lauzi pe cel care isi pune pe camion, pe masina sau pe ce-o fi, simboluri romanesti? E un gest exceptional. Poate Romania, ca stat , ar trebui sa puna pe toate camioanele, navele, avioanele statului imagini ale personalitatilor noastre, cu citate celebre si cu stindardul nostru.


Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com