iulie 06, 2011

Viaţa ca literatura...

Ron Mueck oglindind,în mic şi-n mare,VIAŢA


Ron Mueck este un sculptor hiperrealist, care s-a născut în 1958 la Melbourne, în Australia, dar care trăieşte la Londra de mai bine de 20 de ani.

Şi-a început cariera ca realizator de manechine şi ca păpuşar pentru emisiuni de televiziune adresate copiilor. Ulterior, s-a implicat şi în cinematografie, creând personaje fantastice şi efecte speciale, dintre care de menţionat este filmul “Labyrinth” (1986). În timpul acestor ani, artistul şi-a exersat extraordinarul său talent în realizarea figurilor umane într-un mod extrem de realist, ca şi când ar fi vii….


Despre “Mask II”, artistul Peter Plagens scria: “Dacă tragi cu ochiul înăuntru, poţi vedea dinţi, gingii şi chiar câteva picături de salivă. Stai lângă el un moment şi vei jura că l-ai auzit sforăind.” 





Din 1996, el s-a dedicat cu normă întreagă artei sale. Prin lucrările sale detaliate, care sunt întotdeauna fie mai mici decît în viaţa reală, sau monumentale, Mueck explorează relaţia ambiguă realitate-artificiu.Piesele sale anterioare au fost sculptate cu fibră de sticlă, dar recent, el a început să lucreze cu silicon, care este mai flexibil si permite o mai mare uşurinţă în conturarea părţilor corpului şi implantarea de păr.




Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com