aprilie 07, 2011

Spin & Uncle Jack by Jamin Winans



Unul dintre cele mai bune scurt metraje vazute vreodata. Se numeste Spin, a fost realizat in 2005 de Jamin Winans (care este si compozitorul coloanei sonore) si este povestea unui DJ “trimis pe Pamant” sa remedieze o serie de evenimente … nefericite. Filmul a fost premiat la peste 40 de festivale de profil din intreaga lume. Pentru cei care l-au vazut la vremea lui, sunt sigur ca va va face placere sa il revedeti, iar daca il vedeti pentru prima oara… vizionare placuta.Şi ultimul scurt metraj in regia lui Jamin Winans, intitulat Uncle Jack, o poveste cel putin la fel de buna. Enjoy.



Magic Coffee





Ne-am obisnuit cu totii, mai mult sau mai putin, sa consumam zilnic sau la diverse ocazii din lichidul negru. La birou sau acasa, in vizita sau chiar pe strada. Pentru unii cafeaua a ajuns un deliciu de care nu se mai pot dezlipi. Dar, dincolo de calitatile de aliment ale cafelei, exista ceva ce nu poate fi vazut cu ochiul liber. Exista o intreaga lume care este pusa in miscare cu ajutorul cafelei si care este mai mult decat fascinanta. Chiar daca nu toti o putem vedea sau simti, e bine sa fim constienti de existenta ei. Poate ca vor fi si sceptici. Pe acestia nu vom incerca sa-i convingem ca in spatele cafelei exista o lume. Ii lasam sa-si bea cafeaua mai departe in liniste, savurand fiecare picatura de lichid aromatic.


Ritual pentru îmbunătăţirea vederii



Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului si ca dupa ochi iti poti da seama ce fel de om este o persoana sau alta.  Nu intamplator anumite persoane isi feresc privirea in timp ce altele se uita adanc in ochii tai, pentru a te influenta sau a te citi.

Pentru a avea niste ochi sanatosi, luati 30 boabe de cafea verde, macinati-le si faceti din ele o cafea mica, concentrata, asa cum va place. Nu puneti nici un fel de zahar sau indulcitor. Dimineata, fara sa mancati ceva in prealabil, spalati-va pe ochi cu putina aghiazma. Mergeti apoi in camera voastra. deschideti geamul si respirati adanc de cateva ori. Apoi vizualizati mental imaginea unui vultur care zboara la foarte mare inaltime. Spuneti de 3 ori la rand “ Ochii mei sunt sanatosi si agili ca ai unui vultur. Privirea mea este clara si limpede. Vad totul si orice. “ Ritualul trebuie facut timp de 5 zile consecutive pe luna, intre orele 07.00 – 08.00.

Somewhere in this crazy nightWith all this noise,and all this lightI'm out upon the crowded streetI play the game and I keep the beatWoo-ooBut I'm thinking of youWoo-ooBut I'm thinking of youAnd I remember the summer daysYour strenght and yet your gentle waysNow I'm back on the crowded streetThrough the darker daysI keep the beatWoo-ooBut I'm thinking of you
Woo-ooBut I'm thinking of youThrough all the grey, Isee skies of blueI close my eyes causeI'm thinking of youAnd I pray to god, that what we hadWe will have again somedaySo I telephoned to tell you whatI'd hoped you'd like to hear me sayWoo-ooBut I'm thinking of youWoo-ooBut I'm thinking of you



Ritual pentru păstrarea tonusului şi a unei stări psihice excelente


Taina vinului o regasim in aproape toate religiile lumii, din cele mai vechi timpuri. Crestinismul a pastrat taina intr-o forma putin diferita, tocmai pentru ca in aceasta zona, locuitorii stravechi il cinsteau pe Dionisos. Dionisos care era nu un desfranat, asa cum apare intr-o serie de texte, ci era unul din zeii vietii si cinstit ca atare. Vinul era considerat ca fiind un lichid vital, datator de viata. Cati oare din cei care citesc aceste randuri nu au auzit de la batrani de sau cati nu s-au impartatat la biserica?! Biserica insasi spune despre vin ca este .

Luati un litru de vin rosu, de tara - pentru a va feri de chimicalele puse in bautura. Turnati vinul intr-un vas nefolosit si puneti deasupra o crenguta de busuioc. De jur imprejurul vasului puneti boabe de cafea, sub forma unui hexagon regulat. Puneti in vin 7 boabe de cafea rupte fiecare in cate 2 jumatati. In fiecare din cele 6 colturi ale hexagonului turnati cafea macinata sub forma unor mici cerculete egale intre ele.

Puneti 7 lingurite de miere de salcam in vin si amestecati de 33 de ori in sensul acelor de ceasornic si de 33 de ori in sens invers. “ Prin forta din cafea intaresc acest vin. Incepand din aceasta clipa, in vin se aduna puterea tineretii.”

Luati vinul si puneti-l inapoi in alta sticla, putin mai mare – nu uitati ca ati adaugat niste miere si deci, continutul e ceva mai mare -  avand grija sa puneti si crenguta de busuioc. Din sticla veti bea cate un pahar de 200 ml in fiecare vineri seara, inainte de culcare, timp de 21 de zile.

In fiecare zi de vineri in care beti paharul trebuie sa tineti post de dimineata pana la apusul soarelui. Daca in aceasta perioada ati mancat chiar si o farama dintr-un produs ce contine carne sau lapte, ritualul nu mai are nici un efect. Veti lua o pauza de 21 de zile in care veti tine post sever – fara carne, oua, lapte si produse lactate, alcool si abstinenta sexuala. Dupa purificarea organismului trebuie sa luati ritualul de la capat.



Ritual de dragoste


Dintr-o bucata de cupru faceti un triunghi echilateral cat mai mare posibil, cu latura de 33 sau 55 centimetri. In interiorul triunghiului desenati un cerc facut din cafea macinata. La varful triunghiului aprindeti o candela. Tot cu cafea scrieti numele persoanei iubite pe un semicerc. Spuneti: “ Mergi putere din cafea si invarte roata vietii si adu-mi-l inapoi pe X. De cate ori va pleca de langa mine, invarte roata si adu-mi-l inapoi.










Ritual pentru linişte sufletească


Fiecare dintre noi isi doreste, la un moment dat, un loc al lui in care sa se retraga ori de cate ori il apasa grijile sau supararile. Un loc in care sa se refugieze si in care sa-si reincarce bateriile pentru a putea face fata problemelor aparute la un moment dat sau chiar cotidiene. Cei care isi permit isi cumpara, efectiv o casa la mare, la munte sau intr-o regiune rurala cat mai pitoreasca si merg acolo la fiecare sfarsit de saptamana. Cei mai multi insa, nu-si permit asta – multi nu-si permit nici macar un concediu pe an. Pentru aceste persoane, dar si pentru altii, interesati, vom invata sa ne construim propriul loc de refugiu chiar in interiorul nostru, acolo unde putem sa ne retragem ori de cate ori dorim si fara sa cheltuim ceva din punct de vedere material.

Inchideti ochii si vizualizati-va pe voi insiva undeva, pe un varf de munte, pe o stanca. Vantul bate de jur imprejur si este atat de puternic incat e gata sa va arunce in prapastie. Sufletul vostru tipa atragandu-va atentia ca sunteti in pericol. In momentul in care simtiti in podul palmelor niste furnicaturi, inseamna ca vizualizarea a fost corecta. Furnicaturile pot fi simtite si sub forma unei senzatii de rece in podurile palmelor. In momentul urmator vizualizati o gramada de caramizi in dreapta voastra. Din acele caramizi incepeti sa construiti un zid de jur imprejurul vostru. Trebuie sa vizualizati fiecare miscare si fiecare caramida. Numarati caramizile pe care le folositi si nu va faceti probleme daca zidul nu va avea colturile rotunjite ci drepte. Nu sunteti zidari in plan fizic ci in plan astral. Caramizile au culoarea galbenusului de ou de tara, acel galben intens. Cand ati terminat de pus ultima caramida, in asa fel ca zidul sa va depaseasca putin in inaltime, priviti deasupra voastra norii negri de furtuna. Ramane sa puneti un acoperis acestui zid. Vizualizati la nivelul plexului solar o sfera de lumina alba. Lumina sferei isi mareste intensitatea si isi schimba forma intr-o elipsa, pana in clipa in care va cuprande in ea. In acel moment nu mai vedeti zidul ci doar il simtiti, voi insiva fiind in interiorul elipsei care va va proteja. Auziti in continuare furtuna de afara, dar asta nu va mai atinge. Din contra, senzatia de frig este luata de o caldura placuta.

Pentru a obtine un efect maxim aveti nevoie de perseverenta si rabdare. Pentru ca, o data creat zidul interior, acesta va ramane permanent in voi si va va ajuta sa va linistiti in momentele furtunoase.


Ritual pentru a obţine o sumă mare de bani


Luati 100 grame de cafea bruna si 100 grame de cafea blonda. Faceti doua gramajoare distincte, punand cafeaua bruna deasupra si pe cea blonda dedesubt. Intre cele doua gramezi de cafea lasati un spatiu cam de o palma. In acest spatiu puneti cateva bancnote cu valori cat mai mari posibile. Trageti usor deasupra banilor cafeaua, mai intai cea blonda si apoi cea bruna. Spuneti: “ Fie ca prin puterea cafelei sa gasesc bani pentru... “ si spuneti pentru ce aveti nevoie. Aveti grija sa nu cereti bani pentru mai mult de o problema. O insiruire de solicitari financiare nu face decat sa duca la o intarziere a concretizarii rapide a efectului ritualic. In aceste conditii trebuie sa aveti rabdare si sa rezolvati problemele una cate una si nu la gramada, mai ales daca ele au aparut ca urmare a unor factori externi diferiti.

Cum lumea e larga, spune o vorba populara ca si ideile sunt, uneori pe masura. Unele mai bune, altele mai putin bune, dar nici una rea. La urma urmelor, rautatea vine din invidia oamenilor care in loc sa faca ceva, stau si comenteaza ideile  altora, fara sa aduca nimic in locul ideilor demolate. Numai ca, uneori, din ideile ciudate se mai nasc si bani. Iar atunci invidia este direct proportionala cu suma obtinuta. Ei si ce? Vorba aceea, cainii latra, caravana trece. Si face si bani...

Tot ce este scris pe această pagină ar putea fi fals. :)
Bucuraţi-vă de Vladimir Kush şi Chris Rea!Ei nu sunt falşi.




Where are you going to? I want to know what is new I want to go with you What have you seen? What do you know that is new? Where are you going to? Because I want to go with you

So meet me down at the Blue Cafe





Bun venit acasă, Europa!





Acum 7.000 de ani în Ardeal. 

Prima scriere din Europa . 

Tabliţele de la Tătăria.



Tablitele de la Tartaria reprezinta, dupa unii specialisti, cel mai vechi mesaj scris din istoria omenirii, mai vechi chiar decat primele scrieri sumeriene. Totusi, astazi, cei mai multi arheologi romani sunt neincrezatori cu privire la autenticitatea lor, cum sunt sceptici de cate ori vine vorba de o descoperire exceptionala. Ne refuzam mereu dreptul la originalitate, la valoare, si preferam sa afirmam ca am imprumutat mereu, de la toate neamurile, popoarele, limbile, cate ceva. La fel si cu tablitele de la Tartaria: or fi aduse de vreun sumerian si pierdute pe aici, spun unii; sau or fi fost aduse in vremurile mai noi de un colectionar; ori poate sunt falsuri...






Nu acelasi lucru se poate spune despre cercetatorii straini, care au studiat subiectul in cele mai mici detalii si au elaborat studii serioase. E adevarat, in anii `60, cand au fost descoperite tablitele de la Tartaria, nu existau destule indicii care sa confirme existenta unei scrieri neolitice in aceasta arie geografica. Piesele erau unicate, stranii. Cu timpul insa, cercetarile au avansat, iar astazi exista peste o mie de piese, in special ceramice (fragmente de vase, figurine), descoperite in peste 50 de localitati, care contin semne ale unei scrieri stravechi. Aceste semne nu sunt decorative, ci reprezinta un inceput de scriere. Piesele inscriptionate au fost descoperite in aria culturii Vincea-Turdas, in special la noi in tara si in Serbia . Turdas si Parta reprezinta la noi localitatile care au oferit piesele cele mai numeroase si mai interesante. Astfel, tablitele de la Tartaria nu mai sunt singure, chiar daca raman cele mai importante. Aceasta scriere nu a apucat sa evolueze si sa dea roade, stingandu-se odata cu cultura ce i-a dat nastere. Poate ca schimbarile climatice majore au determinat retragerea populatiilor spre zone mai ferite, sau poate ca valurile de populatii venite dinspre Asia au adus alte moduri de exprimare, cert este ca germenii scrisului neolitic au palit. Totusi, raman zecile de semne inventariate de cercetatori, nedescifrate, enigmatice, care nu stim cum au influentat evolutia culturii ulterior. Dar putem fi siguri ca au influentat-o. Ceea ce stim cu siguranta este ca scrierea neolitica a culturii Vincea-Turdas este prima scriere a Europei si poate prima scriere a omenirii. 



Acum 2.000 de ani. 
 Cum se scrie istoria...


Dupa disparitia splendidelor culturi ale Vechii Europe si intrarea in epoca metalelor, istoria a inceput sa fie scrisa de cei ce aveau arme mai bune, orgolii mai mari si saci cu bani mai numerosi. Destul de repede, civilizatia greco-romana devine felinarul Europei, luminand anemic si subiectiv un continent ce parea sa fi fost cuprins de noapte.Tot ce nu era grecesc sau roman era barbar, salbatic, primitiv. Restul Europei devine o lume in aparenta fara valori, privita din perspectiva romanilor, care ne-au vandut si continua sa ne vanda, peste secole, o istorie partinitoare. Civilizatiile "barbare", intrate in manuale prin ochiul cuceritorului, aproape ca nici nu isi mai primesc dreptul de a se numi civilizatii. O civilizatie trebuie sa aiba arhitectura monumentala, sa construiasca colosseum-uri, in care sa puna oameni sa se ucida intre ei, spre distractia suprema a privitorului, ori sa atate animale infometate impotriva unor oameni neajutorati. O civilizatie trebuie sa aiba o armata puternica, cu care sa cucereasca mereu noi teritorii. O civilizatie trebuie sa se consume in ospete copioase si in serbari fastuoase. O civilizatie trebuie sa aiba morminte princiare bogate, piramide sau temple impozante . Dar civilizatia nu reprezinta doar aspectul material, economic, al unei populatii, nu reprezinta doar bunurile, ci si valorile. Modelul occidental ne-a obisnuit sa privim cu mai multa admiratie aspectele materiale, cele care ne aduc confort si siguranta fizica, decat pe cele spirituale, care ne ajuta sa aflam care este rostul nostru in lume. Marile civilizatii, trecute sau prezente, sunt demne de admiratie. Dar adevaratele valori nu trebuie cautate in realizarile materiale, ci in cele spirituale. Cand preotii dacilor se rugau in munti, in pesteri ascunse, si ii invatau pe oamenii de rand ca sufletul este nemuritor, iar trupul, materia nu conteaza, cei ai altor neamuri inaltau temple sclipitoare impodobite cu statui impozante. Iar daca dacii nu cheltuiau sume enorme pentru a construi cladiri colosale si a intretine armate profesioniste, asta nu ii facea mai putin intelepti decat vecinii lor. Dimpotriva. Daca dacii erau convinsi de lipsa de insemnatate a valorilor materiale, este firesc sa nu fi investit prea mult in aceste valori. Nu si-au ridicat statui, nici palate colosale, se imbracau modest, la fel ca taranii nostri de astazi, regii purtand in picioare opinci, iar pe cap o caciula de lana in loc de coroana fastuoasa din aur, batuta cu pietre pretioase. Iar cei care, investind mult mai mult in bunuri materiale, i-au numit pe acestia "primitivi" ori "salbatici", nu au inteles ca spiritualitatea este deasupra civilizatiei materiale. Cei care traiau mai mult in mijlocul naturii, aproape de zei, au inteles aceste lucruri mai bine decat cei ce-si petreceau vremea in bai, ospete si spectacole de circ. Spiritualitatea Europei se stinge dinspre vest spre est. La rasarit mereu credinta a fost mai puternica. Orientul poate fi salvator.

Astăzi. Bun venit acasă, Europa!


Gânditorul de la Hamangia                                           







Primul homo sapiens din Europa, cea mai veche asezare stabila din Europa, cea mai veche scriere, cea mai veche cultura - astfel de sintagme ii sperie pe multi, dar mai ales pe cercetatori. Nu de putine ori, istoricii nostri, intr-o lupta oarba cu diletantii care se entuziasmeaza in fata unor descoperiri precum cele enumerate mai sus, sustin ca romanul traieste o frustrare istorica. Romanul ar fi frustrat, chipurile, ca nu a avut si el o istorie grandioasa, de invingator, precum altii, si atunci isi inventeaza una care sa il satisfaca. In aceasta falsa istorie, romanul este cel mai tare, cel mai mare, cel mai frumos si primul in toate. Un discurs atat de radical din partea specialistilor nostri elimina cu totul posibilitatea ca, uneori, chiar sa fim cei mai buni sau cei mai tari sau primii. Caci cineva trebuie sa ocupe si aceste locuri. Uneori acestia suntem noi, alteori sunt altii. Noi si noi descoperiri duc mereu la schimbarea datelor din cartile de istorie, iar daca uneori suntem si noi printre primii, acest lucru ar trebui sa ne onoreze, nu sa ne sperie. Daca am lasa deoparte toate aceste temeri si am cauta sa cernem si sa asezam fiecare lucru la locul lui si sa-i dam importanta cuvenita, am fi priviti, poate, cu mai mult respect in Europa. Cine sa ne respecte daca noi insine nu ne respectam? Cat datoreaza Europa acestor locuri, acestor civilizatii, acestei istorii, acestor oameni? Cat datoreaza Europa acestui ungher de lume, in care au incoltit primele seminte de civilizatie si spiritualitate europeana? Ganditorul de la Hamangia, considerat intre cele mai importante artefacte din istoria omenirii, este un simbol al acestor radacini milenare. Pe umerii lui s-au asternut deja 7.000 de ani, dar daca ar incepe astazi sa vorbeasca, probabil ar spune: 
"Bun venit acasă, Europa ! "                              

 de AURORA  PETAN

 



Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com