mai 05, 2012

Mc Donald’s atac la Mămălig'Escu sau Mâncarea pe fugă












"Poate fi plictisitor, poate fi neinteresant dar niciodată nefolositor.Un documentar, o informaţie, o poveste ,nu te va răni niciodată!"

                     Ortorexia

Este o boală destul de ciudată şi care arată cât de mare - înfricoşător de mare! - e puterea mass media asupra noastră. Avalanşa de avertismente privind pericolul unei alimentaţii nesănătoase, cascada de informaţii legate de chimicalele dubioase pe care le conţine mâncarea şi de efectele grave ale acestora asupra sănătăţii i-au făcut pe mulţi oameni să dezvolte o adevărată obsesie a hranei sănătoase.


Acum, preocuparea faţă de calitatea alimentelor pe care le ingeram e firească; grav este doar atunci când această preocupare, ajunsă excesivă, ne consumă în chip absurd timpul şi energia, ne distruge şi plăcerea de a mânca şi, în cele din urmă, şi sănătatea - fizică şi psihică. Destabilizati de faptul că zilnic află că n-ar trebui să mănânce cutare sau cutare lucru, cei atinşi de ortorexie ajung să-şi alcătuiască singuri nişte diete foarte restrictive, pe care le urmează riguros, fără să-şi dea seama că acestea le fac mai mult rău decât bine. În căutarea unei "purităţi nutriţionale" de neatins, ei devin de-a dreptul fanatici în respectarea acestor regimuri, intoleranţi în privinţa oricărei încălcări şi chiar ostili faţă de oricine nu împărtăşeşte concepţiile lor (ceea ce, cum vă daţi seama, îi îndepărtează adesea de familie şi prieteni, iar izolarea le agravează trauma psihică). Pe termen lung, ortorexicii ajung să slăbească excesiv, devitalizandu-şi organismul până la un nivel care le pune viaţa în pericol.Deşi această afecţiune nu a fost recunoscută oficial (încă) de către comunitatea psihiatrică, nu înseamnă că ea nu există; există în asemenea măsură, încât doctorii generalişti, medicii de familie se confruntă tot mai des cu ea. Cum printre psihoterapeuţi există practicieni specilizati în tulburări legate de alimentaţie, cei afectaţi de ortorexie pot primi ajutor din partea acestora.


Marea afacere a micilor gustări: ce nu ştiai despre McDonald's

Cel mai mare retailer din lume pentru servicii alimentare a demarat ca o mica afacere, in 1940: restaurantul fratilor Dic si Mac Macdonald, in San Bernadino, California, SUA.
Pana la 15 aprilie 1955, cei doi frati detineau deja un lant de opt restaurante, iar, la inaugurarea celui de al noualea, au preluat o franciza de la Ray Kroc din Des Plaines, Ilinois.Ulterior, Kroc a cumparat drepturile legale ale fratilor McDonald, punand bazele viitorului imperiu al micilor gustari si demarand expansiunea francizei in intreaga lume. Conditie respectata peste o jumatate de secol: franciza lui Kroc, dar brandul McDonald's.
restaurante McDonald's se gaseste in aproape 120 de tari, cu un numar de 32.000 restaurante si 54 de milione de clientizilnic, potrivit factroom.ru.

S-au scris carti despre secretul acestei mari afaceri, s-au publicat studii si nu putine sunt portalurile care ii prezinta succesele pe Internet.
In cele de fata, ma voi opri numai la cateva realitati bizare, poate mai putin evidentiate pana acum, dar care pot satisface atat curiozitatea cititorului, cat si a consumatorului de gustari.
Nu strica sa aflati:
1. In prezent si in medie, un american mananca 3 hamburgeri si 4 portii de cartofi prajiti in fiecare saptamana.
2. Tot in medie, unul din opt americani aflati in campul muncii a lucrat candva sau mai lucreaza inca la McDonald's. Cei mai multi dintre ei si-au facut debutul in munca la aceasta firma.
3. McDonald's foloseste carne de porc, de vita si cartofi in cantitati mai mari decat orice alta retea de restaurante din SUA, iar carne de pui si gaina cu numai putin sub nivelul retelei Kentucky Frayed Chicken, care il depaseste.
4. Cercetatorii au creat special pentru McDonald's o noua rasa de gaini, cu piept urias, denumit "Mister MD". Pieptul de gaina este atat de solicitat, incat producatorul ar ramane cu restul organelor nevandute, daca ar transa gaina. O vinde numai intreaga.
5. Aproape 70% din angajatii firmei n-au implinit 20 de ani si se multumesc cu un salariu modest. In 1958, firma a elaborat pentru ei un indreptar de lucru cu 75 pagini. Azi, indreptarul are 750 pagini. Cine nu-l stie perfect nu este angajat.
6. McDonald's nu conteaza pe stabilitatea personalului de executie. Ofera salarii minime, iar multi angajati pleaca dupa 4 luni de lucru. Nu conteaza, vin altii. Majoritatea salariatilor din SUA sunt imigranti, iar unii n-au alte cunostinte de limba engleza, decat cea privind denumirea alimentelor.
7. Angajatorul suplineste salariul cam redus, cu "spiritul de echipa", bine dirijat. Fiecare lucrator este laudat la locul sau si apreciat ca indispensabil. Revine mult mai ieftin, decat sa dai salarii mari.
8. Gustul cartofilor este unul din succesele afacerii. Cu decenii in urma, secretul gustului provenea din prajirea in ulei din seminte de bumbac (7%) si seu de vita (93%). In anii '90, clientul s-a trezit avertizat de pericolul colesterolului si McDonald's a trecut imediat pe uleiul 100% vegetal. Pentru a contracara diferenta, s-a introdus discret o asa zisa "aroma naturala". Scrie cu litere mici, la urma, pe meniu.
9. Retetele pentru hamburger si cartofi nu se gasesc in cartea de bucate. Le puteti afla din "Food Technology". Acolo se explica inginereste cum se obtine excelentul gust si extraordinara aroma in uzinele chimice din New Jersey.
10. Aproximativ 90% din produsele McDonald's au fost pre-procesate. Unele procesari sunt cat se poate de naturale, altele recurg la substantele chimice. Fara asta, nu se poate in secolul XXI.
11. In compensatie, vacile a caror carne o foloseste McDonald's sunt pasunate la iarba cu sol ingrasat natural. Totusi cu trei luni inainte de sacrificare, fermierul le aduce pe platforme speciale, unde sunt hranite cu graunte si substante anabolice (anabolismul este o faza a metabolimsului, prin care alimentele introduse in organism sunt transformate in substante proprii acestuia).
12. Pentru a obtine carne corespunzatoare, McDonald's monitorizeaza munca fermierilor. Conditie sine qua non: o vaca, daca mananca cel putin 2.000 kg graunte, creste in greutate cu 400 kg. Daca nu reuseste, atunci McDonald's nu cumpara.
13. In Romania, McDonald's este prezenta din iunie 1995, iar in 2009, opera deja in 20 orase, cu 60 restaurante si 4.000 angajati, cifre care au mai crescut de atunci.
14. Fara program anticriza, fara campanie anticoruptie si fara arest pe 29 de zile, McDonald's reuseste o crestere economica mai mare decat 0,1% pe trimestru, cat este performanta lui McBoc's al nostru. 

Sursa :Ghimpele

 



Zece lucruri pe care nu le ştiai despre Coca Cola

Mulţi sunt băutorii de Coca Cola în această lume. Unii sunt chiar dependenţi de ea. În chineză, cuvântul „coca-cola” înseamnă „a face gura fericită”. Deci numele acestei băuturi inventate în 1886 de către dr. John Styth Pemberton, un farmacist din Atlanta, SUA, este extrem de sugestiv.


Şi totuşi sunt multe lucruri pe care nu le ştim despre ea, chiar dacă este atât de populară. Aşa se întamplă cu toate lucrurile cu care suntem extrem de obişuiţi.Pentru a mai elucida din misterul „Coca Cola” iată zece aspecte curioase cu privire la acest produs omniprezent în lumea secolului al XXI-lea:• Iniţial, Coca Cola a fost verde. Astăzi, celălalt nume de marcă al băuturii este Imperiul Roşu.• Coca Cola poate fi utilizată pentru curăţarea toaletelor, ajutând la îndepărtarea grăsimilor şi pentru deşurubarea şuruburilor ruginite.• Coca Cola a fost creată de către John Pemberton pentru tratarea durerilor de cap. Astăzi, există termenul „fobia Coca Cola” pentru a-i desemna pe cei dependeţi de Coca Cola.• Coca Cola poate fi folosită pentru eliminarea usturimii provocate de meduze.• „Coca-Cola” este cel mai cunoscut cuvânt din lume, după „ok”.• În unele ţări se serveşte caldă pentru a îndepărta frigul.• Până în 1905, Coca Cola conţinea cocaină; de atunci, a fost îndepărtată din cauza îngrijorării opiniei publice americane.• Coca Cola are mai mult de 9 milioane de magazine de retail, în 206 regiuni, adică în mai multe ţări decât cele aflat în ONU.• Vânzările globale estimate într-un an sunt de 60 miliarde de dolari• În fiecare secundă sunt consumate peste 15 000 de băuturi Coca Cola în întreaga lume.


                              

Îngrașă-mă

Morgan Spurlock, regizorul acestui film documentar, a avut o idee grozavă de debut în lumea documentarelor. Experimentul său – să mănânce timp de 30 de zile, de trei ori pe zi, exclusiv la McDonalds – a rezultat într-o poveste extrem de interesantă și pe alocuri tulburătoare, care ne ajută să înțelegem mai bine panta periculoasă a obezității pe care se rostogolește America.

Spurlock a absorbit stilul lui Michael Moore și reușește să creeze același amestec de umor, șoc și informație care fac filmele lui Moore atât  de căutate.
Vizionare online Super Size Me

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/G0IP3McBKso" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

În ultimii 30 de ani, numărul obezilor s-a dublat



Potrivit unui studiu canadiano-britanic, citat de AFP, de obezitate sunt afectate aproximativ 500 de milioane de adulţi, mai mult femeile decât bărbaţii, SUA fiind pe primul loc, iar Japonia pe ultimul.


Cercetătorii Majid Ezzati de la Imperial College din Londra, Salim Yusuf şi Sonia Anand, de la Institutul de cercetare din Hamilton, au studiat progresia surplusului de greutate între 1980 şi 2008 la persoane de peste 20 de ani.
Excesul de greutate este atins când indicele de masă corporală, IMC, raportul între greutate şi pătratul taliei în metri, depăşeşte 25. La 30 se poate vorbi despre obezitate, iar la 35 despre obezitate severă.
În 28 de ani, IMC a crescut la fel atât la bărbaţi, cât şi la femei.
În lume, 1,460 de miliard de adulţi sunt supraponderali, iar prevalenţa obezităţii a ajuns la 205 milioane de bărbaţi şi la 297 milioane de femei, adică 9,8% dintre bărbaţi şi 13,8% dintre femei.
Femeile din Bangladesh sunt cele mai slabe în lume, ca şi bărbaţii din RD Congo.
Caz unic în Europa occidentală şi rar în panorama mondială, IMC a scăzut în 28 de ani la femeile din Italia, în timp ce el a crescut foarte puţin în Belgia, Finlanda şi Franţa.
Femeile din Elveţia sunt cele mai subţiri din Europa, urmate, la egalitate, de cele din Franţa şi Italia. La bărbaţi, francezii sunt cei mai slabi în Europa.
Cercetătorii amintesc că excesul de greutate este un factor de risc important în bolile cardiovasculare, diabet şi cancer şi ar fi la originea a circa trei milioane de decese în fiecare an.

Mulți dintre noi preferă produsele etichetate „Fără zahăr” sau „Light”, însă știm ce pericole se ascund în spatele acestor denumiri? Majoritatea produselor fără zahăr conțin înlocuitori și îndulcitori artificiali care sunt, de cele mai multe ori, mai periculoși pentru sănătate decât zahărul însuși.
Acest film documentar ne arată amenințarea pentru sănătate pe care o reprezintă acești aditivi alimentari, mai exact substanța numită Aspartam (cunoscută în Uniunea Europeană drept E 951). Îndulcitorul este un produs artificial, pur chimic, care, din cauza componenților săi, este o adevărată otravă.
Ingerarea produselor alimentare care conțin Aspartam este foarte pericouloasă pentru sănătate, putând duce până la paralizie, susține realizatoarea acestui documentar Cori Brackett. Interviurile cu medici, avocați și persoane care au avut probleme de săbătate asociate cu utilizarea de Aspartam ne arată că această substanță este mult mai periculoasă decât ne-au comunicat autoritățile.
Mai mult, documentarul susține că minciunile marilor corporații mușamalizează riscurile de sănătate asociate cu produsele precum sucurile fără zahăr.
Vizionare online film documentar subtitrat Mizeria dulce – Otrava din îndulcitori

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Rr8S2vXctwk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

http://fymaaa.blogspot.com/2010/11/aspartamul-dulce-mizerie-o-lume.html

ARIPI….SPRE MOARTE…


RED BULL a fost creat pentru a stimula creierul si nu pentru a fi consumat ca bautura inofensiva sau racoritoare.Marca Taurului Rosu are ca principali consumatori tineri si sportivi, doua segmente atractive care au fost captivate de stimulent.Lichidul – bazat pe o formula ce contine cafei­na si taurina – facea furori in orasul respectiv; atunci s-a gandit ca ar putea aduce produsul in Europa, unde nu era inca nici cunoscut, nici inregistrat si se putea astfel erija in producator.IN FRANTA SI DANEMARCA a fost interzisa bautura mortala, datorita componentelor sale de vitamine amestecate cu GLUCURONOLACTONA.GLUCURONOLACTONA este un produs chimic de inalta periculozitate, folosit de catre Departamentul de Aparare din Statele Unite in anii 60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate in VIETNAM si actiona ca un drog halucinogen care calma stressul de razboi.Totusi. efectele sale in organism au fost devastatoare si a fost intrerupt datorita numarului mare de cazuri de migrene,tumori cerebrale si boli ale ficatului manifestate la soldatii care au consumat asa ceva.GLUCURONOLACTONA, catalogata intre madicamente ca un stimulent.1. ESTE PERICULOS SA-L BEI CHIAR DACA DUPA ACEEA NU FACI EXERCITII FIZICE, pentru ca prin functia sa energizanta accelereaza ritmul cardíac si iti poate provoca un INFARCT FULGERATOR.Astfel consumul energizantului produce hipertensiune si o stare de excitabilitate, ca si cum ai fi in stare de ebrietate, fara a fi baut alcool .Se vinde in toate magazinele din tara. Se gaseste oriunde este la moda , oricine poate sa-l cumpere, sa-l guste, fie si numai din curiozitate. … dar poate fi mortal .
RED BULL se comercializeaza la nivel mondial cu sloganul: ” Mareste rezistenta fízica, imbunatateste capacitatea de concentrare si viteza de reactie, da energi­e si o stare de spirit mai buna. Toate acestea se presupune ca exista intr-o cutiuta de RED BULL, bautura energizanta a mileniului (dupa cum spun propietarii) .RED BULL se vinde in aproape o suta de tari.ISTORIA:Bautura a fost creata de Dietrich Mateschitz, un producator austri­ac, care a descoperit-o in timpul unei calatorii de afaceri la HONG KONG, unde se intalnea cu un fabricant de periute de dinti.ADEVARUL DESPRE BAUTURA ESTE ALTUL!In plus, pe cutia de RED BULL se poate citi continutul:Ce NU SPUNE cutia de RED BULL, sunt consecintele consumului, care ar obliga la o serie de AVERTIZARI:2. Esti in pericol de a suferi o HEMORAGIE CEREBRALA, pentru ca RED BULL contine compusi care, diluati in sange, fac inima sa pompeze mai putin si faci efort fizic simtindu-te mai putin epuizat.3. Este interzisa combinarea RED BULL cu alcool, pentru ca amestecul se transforma intr-o ‘bomba mortala’ care ATACA DIRECT FICATUL, distrugand anumite zone care nu se mai refac niciodata.4. Una dintre componentele principale ale RED BULL-ului este vitamina B12, utilizata in medicina pentru recuperarea pacientilor intrati in coma alcoolica.5. Consumul frecvent de RED BULL duce la aparitia unei serii de afectiuni nervoase si neuronale ireversibile (nu se pot recupera).CONCLUZIE: Este o bautura ce ar trebui interzisa in toata lumea. Venezuela, Republica Dominicana, Puerto Rico si alte tari din Caribe avertizeaza celelalte natiuni ca, amestecul acestui lichid cu alcool creaza o bomba cu ceas pentru corpul omenesc.Fiind o problema de SANATATE PUBLICA, ar fi bine sa va avertizati fiii si fiicele, prietenii si cunostintele.

15/04/2012l


Furculiţa şi cuţitul – Cât de rău mâncăm

Americanul mediu are acum o greutate suplimentară de 10 kilograme, iar bolile cardiovasculare şi atacurile cerebrale vor curma vieţile a peste 400.000 de femei americane. Care sunt cauzele creşterii obezităţii în rândul populaţiei? În ciuda dezvoltării tehnologiilor medicale, suntem tot mai bolnavi pe zi ce trece.

Numărul cazurilor de diabet creşte exponenţial, în special în rândul celor tineri. Aproape jumătate din oameni iau cel puţin un medicament prescris de medic, iar intervenţiile chirurgicale au devenit un obicei. Bolile de inimă, cancerul şi infarctul sunt cele mai frecvente cauze de deces în SUA, iar bolile degenerative se înmulţesc.
Există o singură soluţie pentru toate aceste probleme? Acest film documentar studiază legătura dintre alimentaţia noastră şi starea de sănătate şi avansează ipoteza că multe dintre bolile de care suferim pot fi controlate printr-o alimentaţie sănătoasă.

Mâncarea sănătoasă este prea scumpă

Miercuri, 23 Mai 2012 - 10:00


Mancarea sanatoasa este considerata scumpa, insuficient de satioasa si neapetisanta de catre persoanele care iau regulat masa in oras, releva un studiu realizat de Unilever Food Solutions.Pe plan international, 57 la suta dintre cei chestionati considera ca mancarea sanatoasa este mai scumpa. Cele mai multe opinii in acest sens sunt in Polonia – 69 la suta, iar cele mai putine in Marea Britanie – 46 la suta.In Romania, potrivit unui studiu realizat la nivelul Capitalei, 78 la suta dintre bucurestenii chestionati spun ca mancarea sanatoasa are un pret mare.Romanii ar plati 50 de lei pentru o masa sanatoasa72 la suta dintre bucurestenii care iau masa in oras in mod regulat ar fi dispusi sa plateasca in medie 50 de lei pentru o hrana sanatoasa, releva studiul Unilever Food Solutions. 4 la suta dintre cei care mananca frecvent in oras declara ca, intr-un asemenea caz, ar oferi chiar peste 100 de lei pentru o masa.Persoanele care iau in mod frecvent masa in oras sunt dispuse sa plateasca aproximativ 5 lei in plus pentru o masa sanatoasa, fata de consumatorii medii (cei care mananca de maxim cinci ori pe saptamana in oras).“Studiul a aratat ca oamenii sunt deschisi spre a manca mai sanatos: multi dintre cei care iau frecvent masa in oras cauta optiunile sanatoase din meniuri. Se pare insa ca suma pe care ei ar fi dispusi sa o plateasca nu este considerata suficienta pentru a acoperi costurile unei diete sanatoase. In plus, mancarea sanatoasa nici nu pare atragatoare pentru consumatori”, explica Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader la Unilever Food Solutions Romania. “Clientii nostri ne considera responsabili pentru calitatea mancarii, si au dreptate. Mancarea sanatoasa trebuie sa devina accesibila pentru ei – mai ales ca numarul persoanelor supraponderale si obeze este in continua crestere”, spune Maria Gavrilescu.In opinia romanilor, responsabili pentru a imbunatati calitatea mancarii sunt, in ordine, proprietarii de restaurant, apoi producatorii de ingrediente si bucatarii. Studiul Unilever Food Solutions efectuat la nivel local a aratat ca 87% dintre romani ar vrea sa aiba la dispozitie mai multe optiuni sanatoase in restaurant, pentru a avea de unde alege. La nivel global, cei mai interesati de optiunile sanatoase din meniuri sunt indonezienii si chinezii (80%), iar cei mai putin interesati sunt rusii (40%).Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estima ca, in anul 2008, 1,5 miliarde de adulti erau supraponderali. Dintre acestia, 500 de milioane erau obezi. Pana in 2015, numarul supraponderalior va ajunge la 2,3 miliarde, iar cel al obezilor – la 700 de milioane de oameni. Conform aceleiasi surse, in anul 2008, 51 la suta dintre adultii romani erau supraponderali, iar 19,1 la suta erau obezi. Printre cauzele principale ale acestei situatii se numara sedentarismul si alimentatia necorespunzatoare, sustine OMS.Jumatate dintre romani sunt supraponderaliStudiile Organizatiei Mondiale sunt confirmate in Romania si de specialistii retelei de sanatate Regina Maria, care arata ca 58 la suta dintre barbatii romani si 44 la suta dintre femeile romance sufera de obezitate sau de supraponderabilitate. Specialistii de la Regina Maria considera ca aceste fenomene au drept cauza nu doar o simpla lipsa de autocontrol. In opinia acestora, a fi supraponderal sau obez reprezinta o boala.Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii situeaza obezitatea printre primii 5 factori care cresc riscul de imbolnavire si rata mortalitatii. Potrivit OMS, alti factori din aceeasi categorie sunt subalimentatia, sexul neprotejat, alcoolismul, igiena deficitara si hipertensiunea.Obezitatea este responsabila de aparitia unor boli precum hipertensiunea, insuficienta cardiaca, tulburarile respiratorii, diabetul zaharat, steatoza hepatica nonalcoolica, cresterea riscului de infarct miocardic, cancerul, precum si tulburarile de fertilitate la femei si de potenta sexuala la barbati. O parte din aceasta patologie, produsa de excesul ponderal, se amelioreaza sau poate chiar sa dispara odata cu pierderea in greutate.Obezitatea este totusi o boala, sustin medicii“In Romania, obezitatea inregistreaza o crestere alarmanta atat a numarului de cazuri, cat si a severitatii lor. Cele mai eficiente tratamente sunt cele chirurgicale, cu o rata de succes de peste 90%. Obezitatea in randul copiilor este din ce in ce mai des intalnita, la varste din ce in ce mai fragede, si cu excese ponderale de doua, trei si chiar patru ori greutatea normala a copilului”, declara dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generala in cadrul retelei Regina Maria.Potrivit medicilor, stadiile avansate ale obezitatii, numita obezitate morbida, trebuie abordate succesiv de catre nutritionisti, psihologi, terapisti comportamentali, internisti si chirurgi.Reteaua privata de sanatate Regina Maria este cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, cu peste 1000 de medici permanenti si colaboratori in cele sase spitale si 18 policlinici prezente in Bucuresti si in tara. Reteaua Regina Maria include 18 policlinici proprii in Bucuresti si in tara, sase spitale, trei campusuri medicale, Divizia de Laboratoare Clinice, Banca Centrala de Celule Stem, peste 130 de clinici partenere in toata tara si peste 140 000 de abonati.

Mc Donald’s


Posted in Critică cu etichete Mc Donald's on aprilie 21, 2009 by yagharek




Am un prieten care tot timpul când se duce la McDonald’s, cere ciorbă de (sub) burtă. De fiecare dată, spre dezamăgirea lui, primeşte acelaşi răspuns: ”N-avem!” Atunci se conformează şi-şi comandă cea mai toxică combinaţie posibilă.


Dar oare cum ar fi să bage la McDonald’s mâncare tradiţională românească? Spre exemplu fasole. J Cum s-ar numi? McBeans! =))


Să te duci la ”mec” şi să ceri: vreau şi eu unMcBeans Meniu… care ar conţine o porţie de McBeans, 3 McSausage, o salată McOnion; la care să se adauge şi celebra McBeer. Eventual să-ţi arate şi buda să ştii în ce direcţie s-o iei la fugă în cazul în care te taie după ce mănânci combinaţia asta.


A… iar în cazul în care rămâne de pe-o zi pe alta, se procedează la fel ca şi cu celelalte produse: se pune într-o cutie viu colorată, se adaugă o jucărie şi o numeşti Happy Beans! =))


Acuma nu ştiu dacă asta i-ar inspira să facă şi McCiorbă sau McVarză, dar cert este că o McMămăligă n-o să am niciodată ocazia să mănânc.










Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com