mai 11, 2011

Pe urmele JOCULui de-a GENOCIDUL





Pe vremea cînd fetiţele habar n-aveau că păpuşile lor  cvasieco trebuie să arate filiforme şi dezgolite precum Barbie-spun asta din cauza acelor feţe  încremenite de celuloid- şi le făceau mîncare 100% ecologică din frunze,iarbă,flori pămînt,pietricele,pe vremea aceea zic,nu se prăpădea nimeni din mîncare fiindcă cei mari şi răi nu implementaseră live jocul Codex Alimentarium...despre păpuşi vorbesc,oare?
Pe urmele  JOCULui de-a GENOCIDUL 
Ce ne bagă pe gît UE...?... plancton, carton, gudron…
Tom'UE necredinciosu'


UE se indoieste ca iaurtul, mierea si vinetele sunt bune pentru sanatate Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a decis ca iaurtul n-ar fi destul de bun in mentinerea sanatatii, in conditiile in care nici plantele medicinale sau mierea nu au trecut testele efectuate. Motivul? EFSA testeaza alimentele ca si cum ar fi medicamente. 

“EFSA a mai respins, in timp, si vinetele, toti antioxidantii din fructe si legume, probioticele si toate plantele medicinale, desi se stie ca, mii de ani, omul cu astea a trait”, a declarat pentru Gandul prof. univ. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). 

Motivul pentru care EFSA respinge alimentele pe banda rulanta este simplu: le evalueaza pe toate dupa aceleasi metode folosite la evaluarea medicamentelor, ceea ce in opinia prof. Mencinicopschi este prea simplist si o grava eroare stiintifica, deoarece “alimentul nu este o substanta chimica pura, ci e de o complexitate formidabila”. In plus, nutrientii interactioneaza cu metabolismul consumatorului. 

Recent, EFSA a anuntat ca nu s-a convins ca bacteria probiotica Lactobacillus casei 114001 din iaurtul Actimel reduce riscul de diaree la pacientii care au aceasta problema din cauza tratamentului cu antibiotice. 

Suparati, sefii companiei Danone au contestat rezultatul EFSA, spunand ca toate cercetarile sunt de partea lor. “Danone contesta opinia EFSA, care este in contradictie cu rezultatele obtinute in numeroase studii clinice, dintre care cel mai important, realizat de o echipa independenta de cercetatori, a fost publicat in renumita revista stiintifica British Medical Journal, cunoscuta pentru strictetea politicii sale editoriale”, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. 

Ca să scăpăm de gustul amar:
 munţi şi stînci de pîine sau pietre de cartofi, mare din file de peşte, nisip de zahăr brun, copaci de mărar sau pătrunjel, ba chiar din brocoli sau ardei verde, faţă de masă din brînză topită feliată, case de caşcaval, acoperişuri din paste, garduri din boabe de fasole şi multe altele!  

 Înţeleptii antici spuneau: "Dacă te-ai îmbolnăvit, schimbă-ţi modul de viaţă; dacă nu ajută, schimbă-ţi alimentaţia. Dacă nici asta nu ajută, începe să te tratezi." 


TRATAMENT 



Ca fiecare medicament, si plantele medicinale au contraindicatii atunci cand nu se respecta doza (se supradozeaza). Comparativ cu preparatele medicinale chimice plantele actioneaza mai fin, provoaca mai putine reactii adverse si complicatii. Din aceasta cauza unii oameni considera ca folosirea plantelor este complet inofensiva, indiferent de modul lor de administrare. 



Parerea aceasta nu are nimic comun cu realitatea. Ca si in cazurile de tratamente cu pastile, administrarea plantelor necesita respectarea stricta a dozelor si termenilor. Depasirea lor provoaca deseori diferite dereglari in functionarea echilibrata a organismului, si anume: 


PLANTE MEDICINALE


Aloea provoaca in unele cazuri inflamatia intestinului gros, afluxul de sange la organele bazinului mic, inhiba peristaltismul intestinal. Cei cu afectiuni ale ficatului, rinichilor si vezicii biliare vor folosi cu prudenta aceasta planta. 
Armurariul nu se foloseste in cazurile de: tromboflebita, hipertensiune si coagulabilitatea sangelui crescuta. 
- Barba - ursului (multi o cunosc drept coada calului) in caz de supradozare apar dureri de rinichi, in zona de jos a spatelui. Trebuie folosita cu moderatie de catre bolnavii cu hipertensiune, cu boli de inima si de rinichi. 
- Baile de namol (peloidoterapia, fangoterapia) imbunatatesc metabolismul organismului in general, stimuland functionarea glandelor endocrine. Nu se folosesc (chiar se interzic) in cazuri de: afectiuni oncologice, mioame, tuberculoza activa, tiroidoza, imediat dupa un infarct miocardic, in timpul sarcinii, in procesele inflamatorii acute. 
- Castanul, supradozat folosit sub forma de flori in ceai, in doze mari provoaca crampe ale degetelor de la maini. 
Cimbrisorul in cantitati foarte mari duce la hiperfunctia glandei tiroide. Este contraindicat femeilor insarcinate si in cazuri de ulcer stomacal si duodenal, pielonefrita, hepatita, aterioscleroza coronariana si cerebrala, fibrilatie auriculara (atriala). 
Catina alba este contraindicata pentru bolnavii cu colicistita acuta, pancreatita, diaree cronica. La barbati, catina alba poate provoaca prostatita adenomatoasa iar la femei mastopatie datorita continutului de fitohormoni. in caz de astm bronsic si in alte cazuri rare, beta-carotenul care se afla in cantitati mari in catina alba poate provoca alergie. 
Coada soricelului poate provoca in caz de supradozare ameteala, diaree, eruptii, tromboflebita. 
- Echinacea nu se recomanda in cazuri de imbolnaviri progresive (evolutive) sistematice ca: tuberculoza, scleroza multipla, colagenoza si in caz de sensibilitate ridicata fata de plante compozite. 
- Florile de tei supradozate, folosite in ceai dau complicatii la inima daca se bea mai mult de o luna, de doua ori pe an. Pauza intre doua cure trebuie sa fie nu mai mica de 6 luni. 
Hameiul, folosit in cantitati mari, duce la dureri de cap, dureri de burta, greata, voma, dezvoltarea tumorilor, scaderea potentei, iritarea mucoasei tractului digestiv. 
- Iarba mare ridica tensiunea. 
- Imortela, folosita in doze mari, ridica tensiunea arteriala, provoaca fenomene de incetinire a functiilor ficatului. 
- Inul, sub forma de seminte, provoaca diaree. Folosirea indelungata (mai mult de trei saptamani) actioneaza negativ in cazuri de colecistita si hepatita. 
Ginsengul nu se recomanda bolnavilor cu hipertensiune, cu diferite infectii, hiperexcitabilitate. Uneori apare insomnie, dureri de cap, de inima, dezvoltare sexuala prematura (mai ales la fete). Supradozarea duce la scaderea potentei. 
Laptisorul de matca nu se foloseste in caz de boala Addison (boala a glandei suprarenale). 
Laminaria (alge marine) - supradozata, folosita timp indelungat, duce la osteoporoza. 
- Macesul, atat de cunoscut, provoaca distrugerea smaltului dentar, depunerea pietrelor la rinichi, diaree, daca e folosit excesiv. 
Matasea de porumb in cantitati mari inhiba centrul nervos care coordoneaza activitatea inimii, dar in doze mici il stimuleaza. Supradozata provoaca de asemenea si trombolfebita. 
Melisa nu se foloseste in caz de hipotensiune. 
Mustarul este contraindicat in tratarea bolilor de rinichi si a tuberculozei. 
Paducelul, in doze mari provoaca scaderea brusca a tensiunii arteriale, dureri de cap, spasme intestinale si voma daca este baut pe stomacul gol. Dupa folosirea ceaiului sau tincturilor cu paducel se interzice a se bea apa rece deoarece apar colici intestinale. 
Patlagina si semintele ei, in caz de supradozare, cand sunt folosite ca ceai sunt contraindicate bolnavilor de ulcer si gastrita hiperacida. Daca aciditatea este scazuta, patlagina se foloseste cu succes in tratarea acestor boli. 
- Patrunjelul agraveaza durerile de cap iar sucul este contraindicat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza. Consumarea lui in exces duce la eliminari in exces de Kaliu care trebuie recuperat consumand alimente bogate in acest element. 
Pelinulin cantitati foarte mari provoaca spasme, halucinatii, tulburari psihice. 
Pojarnita (sunatoarea) ridica tensiunea arteriala, provoaca stenozarea (ingustarea) vaselor sanguine, fotodermita, scaderea potentei daca o folositi un timp indelungat. Folosind pojarnita nu aveti voie sa folositi inhalatori pentru astm bronsic, medicamente pentru raceala si febra de fan. Cu pojarnita nu sunt compatibile produse ca: berea, cafeaua, bobul, ciocolata, castravetii in otet, iaurtul. 
Menta nu se recomanda pentru bolnavii cu hipotensiune, aciditate scazuta a sucului gastric, hernie. Folosirea indelungata a mentei duce la decontractarea sfincterului vezicii urinare, si ca rezultat la incontinenta urinara. Uneori duce si la scaderea potentei. Menta proaspata este putin toxica si este indicat a fi folosita in ceaiuri. 
Podbalul este interzis categoric celor cu afectiuni ale ficatului si alcoolicilor. Provoaca dureri abdominale, greata, stari febrile, icter. 
Pungulita de camp este contraindicata femeilor insarcinate. 
- Rostopasca este o planta minune care a salvat multi oameni bolnavi. Dar folosirea indelungata a plantei provoaca greata, voma, inhibarea centrului respirator, paralizie spinala, crampe musculare. 
- Salvia nu se administreaza mai mult de 2 luni la rand deoarece poate provoca iritarea mucoaselor. Femeilor insarcinate si bolnavilor de nefrita le este contraindicata folosirea interna. 
Socul, boabele de soc, folosite in doze mari (peste 200 g pe zi), duc la intoxicarea organismului asociata cu stari de voma, arsuri la stomac, iritarea gatului, dificultati in respiratie, convulsii. Este contraindicat persoanelor cu diaree cronica si acuta, producand iritatii ale colonului. 
Stejarul - coaja lui se foloseste in medicina populara pentru tratarea diareei, dizenteriei, stomatitei. Folosita timp indelungat pentru gargara duce la scaderea simtului olfactiv. Folosit pentru uzul intern in doze mari provoaca scaderea apetitului, voma, colica renala. 
Stevia este contraindicata bolnavilor de tuberculoza. Uneori provoaca uremie. 
Troscotul, in doze mari, intareste tonusul uterului, coagula-bilitatea sangelui. Nu se recomanda pentru femeile insarcinate, pentru bolnavii cu inflamatii acute ale rinichilor sau vezicii urinare. 
Urzica, in cantitati mari, duce la marirea coagulabilitatii sangelui. Nu se recomanda pentru bolnavii cu hipertensiune arteriala, aterioscleroza, polipi, adenom testicular. Se interzice in caz de hemoragie uterina provocata de fibroame si mioame. La varstnici poate agrava tromboflebita. 
- Valeriana (odoleanul), folosita timp indelungat, duce la inhibarea functiilor organelor interne, provoaca dureri de cap, greata, schimbari in functionarea inimii, scaderea capacitatii de munca. 
in caz de fibrom uterin este contraindicat medicamentul Raunatin. 
Vetricea este contraindicata femeilor insarcinate si copiilor mici deoarece ridica tensiunea daca e folosita in cantitati mari. 

- Preparatele diuretice supradozate, consumate un timp indelungat, pot provoca dereglarea ritmului cardiac si edem cerebral. Nu este indicat a se bea leacurile care scad tensiunea si cele pentru inima cu suc de grepfrut. Aceasta duce la intoxicarea organismului si la alte urmari grave. 

Folosirea plantelor medicinale in vindecarea copiilor cere o atentie deosebita si cunostinte aprofundate de fitoterapie. Trebuie consultat si medicul pediatru.

De pilda, adultii usor excitabili folosesc cu rezultate foarte bune talpa gastei si valeriana (odolean). Pentru copiii cu aceeasi problema in nici un caz nu se folosesc plantele mentionate mai sus. Folosirea sistematica a plantei talpa gastei la copii poate duce la oprirea cresterii si la caderea parului. 
Ceaiul din flori de tei cu miere de albine, poate fi consumat de copii de la 14 - 15 ani, daca nu sufera cu inima si nu au afectiuni renale sau distonie vegetativa vasculara. La unii copii ceaiul provoaca ridicarea brusca a tensiunii. 

Am incercat sa va arat ca Tratamentul cu plante medicinale nu este atat de inofensiv cum ar parea la prima vedere. Asta nu inseamna ca trebuie sa disperati si sa renuntati la fitoterapie. Natura este farmacia Domnului si nu putem sa nu apelam la ajutorul ei. Pentru ca Tratamentul cu plante sa va aduca numai sanatate si bucurie trebuie sa indepliniti cu strictete indicatiile medicului fitoterapeut, sa nu depasiti dozele si termenele propuse in retete si sa faceti pauzele necesare intre seriile de Tratamente. 
Uneori medicii spun: "este tarziu". Natura insa niciodata nu spune "este tarziu"; ea are leacuri pentru orice stadiu al maladiei si permanent ne intinde o mana de ajutor, propunandu-ne diferite solutii. 











PRODUSE ALIMENTARE 




Nu numai plantele medicinale, ci si produsele care se folosesc in alimentatia naturista - fructele si legumele - contin compusi care pot avea un efect puternic asupra unui organism bolnav. 


Apa. Evitati prepararea ceaiurilor folosind apa de la robinet. Amestecata cu clor - un element foarte activ si agresiv, a carui folosire a fost interzisa in toate tarile civilizate - poate provoca niste combinatii chimice nedorite. 

Apa fiarta nu se foloseste dupa mai mult de 24 de ore dupa ce a fost pregatita, pentru ca devine nociva. Apa fiarta capata o structura nedorita, este saraca in oxigen si absoarbe din aer multi virusi, bacterii si microorganisme. Folosirea permanenta poate provoca litiaza renala. Apa fiarta se consuma imediat dupa fierbere, sub forma de ceai, supa, etc. 
Bauturile ambalate in cutii de aluminiu (bere, pepsi si altele) contin un conservant care provoaca producerea hormonilor feminini in organismul barbatesc. Barbatii care beau mai mult de 5 cutii pe zi risca sa se aleaga nu numai cu o "burta mare" ci si cu impotenta si cu marirea sanilor. 
Berea este o bautura foarte apreciata si foarte consumata, in special de barbati. Dar trebuie sa se stie ca, in timp ce ea se evapora, elimina anumite substante care ajung in mucoasa nazofaringiana si conduc la scaderea libidoului (apetitului sexual). 
- Bobul si fasolea consumate timp indelungat, conduc uneori ia aparitia durerilor de picioare si uneori Ia periostita dentara. De asemenea, ceaiul din pastaile de fasole, recomandat mai ales celor bolnavi de diabet zaharat, reduce intr-adevar nivelul zaharului din sange cu 35%, dar daca se supradozeaza, tot cu 35% se inrautateste si vederea bolnavului. 
Bostanul si dovleceii contin alcaloizi care provoaca inflamarea amigdalelor iar folosirea indelungata a semintelor poate provoca uneori furunculoza. De asemenea, consumul de bostan este contraindicat in gastritele cu aciditate scazuta, in ulcerul stomacal, in formele acute de boli stomacale, si in formele grave de diabet zaharat. 
Branza de vaci se va consuma in cantitati cat mai reduse de catre cei cu afectiuni grave la rinichi. 
Cartofii consumati in cantitati mari nu se recomanda barbatilor cu excitabilitate sexuala crescuta. 
Ceapa, in cantitati mari, duce la tahicardie si alte modificari in functionarea sistemului cardiovascular. Este contraindicata celor cu afectiuni ale ficatului, rinichilor, pancreasului, cu ulcer stomacal si duodenal. 
Ciocolata este contraindicata persoanelor cu afectiuni hepatice. 
Compotul de caise uscate sau proaspete nu e bun in cazul celor cu afectiuni stomacale. 
Curmalele nu se recomanda bolnavilor care au afectiuni ale sistemului digestiv. 
- Dulceata de orice fel care a mucegait trebuie aruncata. Mucegaiul produce toxine, inclusiv de natura cancerigena, care nu se distrug prin nici un fel de fierbere. 
Drojdiile sunt necesare organismului uman pentru reglarea metabolismului, pentru functionarea normala a sistemului nervos si ca izvor de vitamine. Dar trebuie folosite cu atentie. Ele trebuie inlaturate din meniul bolnavilor de hipertensiune, a celor cu afectiuni ale tractului digestiv. 
Hreanul irita membrana mucoasa a tractului digestiv. 
Laptele, consumat rece, deregleaza digestia. Pentru a-si face efectul benefic asupra organismului, el trebuie incalzit putin, trebuie consumat pe nemancate, cu inghitituri mici, tinandu-l cat mai mult timp in gura inainte de a-l inghiti. 
Smantana are multiple calitati, dar supradozata este contraindicata in cazurile de ulcer stomacal sau intestinal, gastrita hiperacida, obezitate. 
Lactatele, inclusiv smantana, sunt interzise celor cu afectiuni hepatice. 
Margarina contine multe transizomere - acizi alifatici nesaturati -care deregleaza functionarea fermentilor, schimband si structura membranelor celulare. Ca rezultat, creste nivelul colesterolului in sange, precum si riscul imbolnavirii de diabet si infarct miocardic. 

Mararul, folosit indelungat si in cantitati mari, ca si alte plante din familia lui, scade apetitul sexual la barbati. 
Menta si mentolul consumate in exces, constituie un impediment pentru femeile care vor sa ramana insarcinate. 
Morcovul poate fi o otrava pentru fumatori. Intrand in reactie cu elementele cancerigene din fumul de tigara, betacarotenul provoaca aparitia cancerului. 
Nucile, consumate in cantitati mari, provoaca constipatie, spasme ale vaselor sanguine din creier si dureri de cap. Nu este indicat sa se manance mai mult de 10 nuci pe zi. Folosirea interna a preparatelor din nuci mareste cantitatea de protrombina din sange (factorul II de coagulare a sangelui), motiv pentru care trebuie folosite concomitent ceaiuri sau preparate din plante, care provoaca fluiditate sanguina (subtierea sangelui): flori de boz, de castan, de tei, radacini de dud sau de zmeura. De asemenea, nucile nu se mananca pe stomacul gol daca aciditatea sucului gastric este ridicata si in cazuri de inflamatie intestinala, doar dupa masa fiind indicata consumarea lor. 
Painea graham este foarte buna pentru slabire, prevenirea constipatiei si vitaminizarea organismului. Dar graul se stropeste de cateva ori pe an cu substante chimice. Aproape toate toxinele se regasesc in invelisul graului, care este prezent in graham. 
Pepenele galben nu se recomanda mamelor care alapteaza (uneori Ia copii apare alergia), de asemenea, nu se recomanda celor care sufera de diabet zaharat, duodenita, ulcer stomacal, dizenterie, diaree. 
Produsele apicole, mai ales veninul de albina, nu se combina cu alcoolul. Din aceste motive, cu cateva zile inainte de folosirea veninului de la albina, se renunta la orice fel de alcool, inclusiv berea . 
- Rodiile - supradozate inrautatesc vederea, strica smaltul dentar, irita membrana mucoasa a stomacului, provoaca in unele cazuri vertij, crampe musculare, slabiciune. 
- Rosiile nu se consuma atunci cand bolnavul foloseste preparate (medicamente) sulfamidice. Se va reduce la minim consumarea rosiilor in cazurile de: astm bronsic, menstre dureroase, boli ginecologice, diateza urica, litiaza renala. 
- Sorbitolul (inlocuitor al zaharului) poate provoca balonare sau constipatie. Este contraindicat tuturor,mai ales femeilor isarcinate. 
Scortisoara nu este indicata femeilor insarcinate, celor afectati de epuizare nervoasa, precum si celor cu pielea foarte sensibila. 
Semintele de floarea soarelui consumate in exces pot provoca leucoree. 
Strugurii si stafidele, consumate impreuna cu alte fructe si legume in cantitati mari, sau dupa care se bea lapte sau apa minerala, produc deranjamente ale functionarii stomacului. 
Sucul de sfecla rosie, consumat proaspat, ridica tensiunea arteriala si poate provoca spasmul vaselor sanguine. Se recomanda ca sucul de sfecla sa fie consumat la doua ore dupa ce a fost stors. Este de dorit sa fie amestecat si cu alte sucuri (morcovi, mere, varza). 
- Uleiurile volatile (eterice) sunt substante medicinale puternice si se folosesc in medicina naturista de mai bine de 5000 de ani. Unele dintre ele, folosite in Aromoterapie sunt contraindicate femeilor insarcinate, bolnavilor de alergie, spasm bronsic, epilepsie, hipertensiune grava si celor care au suferit de atacuri cardiace, infarcturi de miocard si accidente vasculare cerebrale. 
Usturoiul irita mucoasa tractului digestiv; consumat in exces, inhiba centrul respirator si provoaca uneori diaree si voma. 
- Vinetele acumuleaza o substanta otravitoare (toxica), solanina. Pentru a le consuma fara grija, inainte de preparare, ele se tin cateva minute in apa clocotita. 
- Vitamina A, in doze mari, provoaca caderea parului, dar in doze mici stimuleaza cresterea lui. 

Dupa aparitia cartii lui Pol Brag "Foamea terapeutica (Nestoterapie)" a capatat o raspandire tot mai mare moda "rabdarii de foame", ca metoda de Tratament. Adevarul este ca, metoda poate fi folositoare dar are si contraindicatii: nu se foloseste categoric pana la varsta de 18 ani. Nu se foloseste, de asemenea, de catre cei care sufera de tuberculoza acuta, ulcer stomacal sau duodenal cu hemoragii, diabet zaharat, ciroza hepatica, scleroza renala, tiroidoza pronuntata, diferite boli psihice si ale sistemului nervos, precum si in cazul batranilor care sufera de epuizare. 

Pentru copii sunt contraindicate categoric bauturile de tip "Cola" si alte bauturi carbogazoase, mai ales cele care contin cofeina. Daca un copil bea mai mult de 1,5 1 din aceste bauturi, pe saptamana, in organism apare o lipsa de calciu considerabila, ce duce la dezvoltarea bolilor cardio-vasculare si scaderea capacitatilor mentale. De asemenea, apar dereglari ale somnului, si toata ziua copilul nu se simte bine. Creste, de asemenea, starea lui de nervozitate ca si starea de stres. Mai mult decat atat, cofeina actioneaza negativ asupra organelor interne, ceea ce va conduce in viitor, la imbolnaviri mai serioase. 


Ceaiul verde. Vreau sa va povestesc cateva cuvinte despre ceaiul verde care, inca din antichitate, era folosit nu numai ca bautura ci si ca un medicament cu proprietati deosebit de puternice. Ceaiul verde previne cancerul, scade colesterolul in sange, intareste peretii vaselor sanguine, scade nivelul zaharului in sange, inlatura oboseala si stresul, incetineste procesele de imbatranire. Ceaiul verde are foarte multe virtuti dar, totusi, nu poate fi de folos tuturor. Este contraindicat celor cu predispozitie la lipotimie, gastrita cu hiperaciditate, ulcer stomacal si duodenita. Produce dureri in zona stomacului. Folosirea ceaiului verde este indicata, dar in cantitati mici si in concentratie slaba. 
Daca mamele care alapteaza copii consuma mult ceai concentrat (inclusiv cel negru) seara, o parte din cofeina trece in laptele matern provocand insomnii copiilor. 
La persoanele hipotensive care consuma cantitati mari de ceai verde foarte concentrat, in prima faza tensiunea creste putin, se amelioreaza starea fizica, dar peste cateva ore tensiunea scade accentuat, apare senzatia de slabiciune, scade tonusul vaselor sanguine. in cazul lor este mai indicata folosirea ceaiului negru care creste tensiunea arteriala si mareste tonusul vaselor capilare. 
Fiecare consumator de ceai (verde sau negru) trebuie sa aiba simtul masurii si dozele proprii, care sa nu-i afecteze starea sanatatii. Depasirea masurilor duce uneori Ia insomnie, palpitatii si alte simptome nedorite. 

Aspirina. Cei care consuma zilnic aspirina trebuie sa stie ca ea uneori are efecte in organism ca si alcoolul, ducand la distrugerea ficatului. Se poate ajunge in timp si la scaderea auzului. Consumul indelungat de aspirina duce la scaderea imunitatii organismului, iar asociat cu antibiotice, favorizeaza transformarea proceselor acute in procese cronice. 
Aspirina poate fi inlocuita cu 4 rosii ecologice consumate in fiecare zi sau ceai din coaja de salcie. 

Preparatele pe baza de propolis facute in casa nu trebuie fierte sau incalzite la temperaturi peste 50 °C; propolisul folosit la prepararea lor nu trebuie pastrat in congelator, deoarece acesta isi pierde proprietatile terapeutice. 
Inteleptii anticii spuneau: "Daca te-ai imbolnavit, schimba-ti modul de viata; daca nu ajuta, schimba-ti alimentatia. Daca nici asta nu ajuta, incepe sa te tratezi." 



Multe Tratamente cer neaparat schimbarea regimului alimentar, cand trebuie excluse, sau doar reduse la minimum, unele alimente din meniul zilnic. 



Iata cateva exemple de alimente a caror consum trebuie exclus sau redus din alimentatia zilnica: 

Afectiuni gastro-intestinale acute si inflamatorii: varza, ceapa, usturoi, ridiche de toamna, fragi, curmale. Ardeiul gras se poate consuma numai in cantitati mici; 

Ulcer stomacal - castraveti murati, ardei capia, ceapa, usturoi, pepenele galben, morcov; 

Duodenita, gastrita - portocale, pepene verde, struguri, rodii, grepfrut, suc de varza, lamaie, coarne, usturoi, ridiche de toamna (neagra), pere, hrean, stevie; 

Colita si diaree - nuci, struguri, varza, hrean, pepene verde; 

Pancreatita, enterocolita - portocale, lamaie, ridichii timpurii si de toamna; 

Afectiunile sistemului cardiovascular cu edem - sare, struguri, pepene verde, muraturi, stevie, ceapa si produse care provoaca balonarea: soia, fasole, mazare, paine alba; 
Hipertonie vasculara - ginseng si alte plante energizante, sunatoare, struguri, sare; 
- Obezitate - piersici, nuci, struguri, banane, cartofi, usturoi, prune uscate, orez, paste fainoase; 
Nefrita, afectiuni renale - zmeura sub orice forma, patrunjel, spanac, struguri, hrean, stevie, ceapa, usturoi, ardei iute, ridiche de toamna (neagra), muraturi, frunza de dafin, salvie si vetrice; 
Litiaza biliara - rosii, vinete, fasole; 
Boli ale aparatului locomotor - bob, fasole, spanac, stevie, piper negru, mirodenii; 
Coagulabilitatea sangelui marita - porumb, coada soricelului si urzica. 

Meniul omului bolnav depinde nu numai de maladia lui. Trebuie a se lua in considerare si ce medicamente foloseste.

De exemplu, folosind preparate care sunt asemanatoare proteinelor (clofelina, teofilina, tetraciclina, digitoxina) trebuie sa renuntati la produse care contin proteine. Interactiunea moleculara dintre ele este atat de puternica, incat medicamentele nu dau efectul de vindecare scontat. Si invers, folosirea preparatelor hormonale presupune consumarea a cat mai multor alimente care contin proteine: branza de vaci, ficat, peste, carne slaba, etc. 
Mancarea grasa scade efectul medicamentelor pentru vindecarea stomacului si intestinelor: antihelmitincelor, sulfanilamidicilor, fenilsalitilatului. 
Dar cand folositi vitaminele A, D, E, K, seduxen, metronidazol, anticoagulante, alimentele grase sunt indicate. 

Combinatia nereusita de medicamente si alimente poate provoca si o criza de hipertensiune. Asta se intampla cand bolnavul ia medicamente pentru scaderea tensiunii si mananca muraturi si carne sau peste afumat sau consuma antidepresive impreuna cu vin tare, bere, cascaval afumat, cafea, fasole, banane. 
Nu se recomanda combinarea medicamentelor cu invelisul acidorezistent cu laptele. Calciul din lactate opreste absobtia preparatelor analoage tetraciclinei. 




  • Motivul pentru care EFSA respinge alimentele pe banda rulanta este simplu: le evalueaza pe toate dupa aceleasi metode folosite la evaluarea medicamentelor, ceea ce in opinia prof. Mencinicopschi este prea simplist si o grava eroare stiintifica, deoarece “alimentul nu este o substanta chimica pura, ci e de o complexitate formidabila”. In plus, nutrientii interactioneaza cu metabolismul consumatorului.

    Astfel, fara avizul EFSA, solicitantii din industria alimentara nu pot sa scrie pe eticheta cum anume ajuta sanatatea produsul alimentar respectiv. De exemplu, un producator de suc de morcovi nu poate pune pe eticheta ca produsul sau poate avea rol in mentinerea vederii, fiindca EFSA a stabilit ca nu i-au fost prezentate dovezi suficiente.

    Asa se face ca EFSA este implicat intr-un urias scandal cu producatorii de alimente, dupa ce de la infiintare si pana acum, a respins pe banda rulanta toate solicitarile primite de la cei europeni. Astfel, autoritatea a respins 1.833 de propuneri evaluate pana acum si, in plus, a dat unda verde numai pentru 320 de nonalimente, si anume produse folosite si in medicamente: vitamine, minerale si alte ingrediente asemanatoare. 
    Cei de la Greenpeace spun ca experientele recente pe cobai arata ca organismele modificate genetic prezinta semne de toxicitate pentru rinichi si ficat.


    Pastila eco-antistres.

    Doctorul pe placul meu. 
    Orarul e plin ... NU MAI ARE LOCURI PINA în anul 2020 .... 

    Dr. Paulo Ubiratan, Porto Alegre, Rio Grande do Sul, într-un interviu TV locale, a fost întrebat despre mai multe sfaturi pe care întotdeauna le a dat ... 

    Întrebare: exercitiile cardiovasculare prelungesc viata, nu? 
    R: inima ta a fost facuta pentru a bate un numãr de ori ... Nu-ti irosi bataile cu exercitii. Totul în cele din urmã se uzeazã. Accelerarea inimii tale nu va va face sa trãiesti mai mult: Asta e ca si cum ai spune ca se poate extinde durata vietii masinii tale daca o faci sa mearga mai repede. Vrei sa traiesti mai mult? Ia un pui de somn! 
    Î: Ar trebui sã mã opresc cu consumul de carne rosie si sa mãnânc mai multe fructe si legume? 
    R: Tu trebuie sã întelegi logistica eficientei ... . Vaca ce manânca? Iarbã si porumb. Ce sunt alea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic mai mult decât un mecanism eficient de a pune legume în sistemul organismului tău.. Vrei sa manânci boabe? Mãnâncã pui. 
    Î: Ar trebui sã reduc consumul de alcool? 
    R: Categoric nu. Vinul se face pe bazã de fructe. Brandy este distilat din vin, ceea ce înseamnã cã acestea trage apa din fructe, astfel încât sã profite din plin din ea. Berea este, de asemenea, din cereale. Le poti lua! 
     



    Î: Care sunt avantajele unui program regulat exercitii fizice? 
    R: Filosofia mea este: Dacã nu aveti nicio durere ... sunteti bine! 
    Î: Fripturile sunt daunatoare? 
    A: Nu m-ai ascultat! ... Astãzi alimentele sunt prajite in ulei vegetal. Adevãrul este cã acestea raman impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante sa fie dãunãtoare pentru tine? 
    Q: Flexiunile ajuta la reducerea grasimii? 
    R: Categoric nu! Exercitarea unui muschi doar il face sã creasca în dimensiune. 
    Î: Ciocolata face rau? 
    R: Esti nebun? ! E cacao! O alta legumă! Este o mâncare bunã pentru a fi fericit! 
    Si tine minte: Viata, nu ar trebui sã fie o cãlãtorie pânã la mormânt, cu intentia de a ajunge sanatos, cu un corp atractiv si un organism bine conservat. Mai bine ia pe celalat drum - Bere într-o mânã - chips de cartofi în cealalta - mult sex si un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigând că A MERITAT  CALATORIA! 

    D. P: Daca a umbla ar fi sanatos, postasul ar fi nemuritor .....! 
    Balena inoata toatã ziua, mananca doar peste si apa si totusi e TARE GRASA.....! 

    REMEMBER: 

    Un iepure alearga, sare toata viata si traieste15 ani, broasca testoasã nu alearga NICIODATA si trãieste 450 de ani. 





Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com