septembrie 16, 2011

Human Instinct


Human Instinct - Instinctul uman


Distributie:



Episodul 1: Born To Survive NASCUT PENTRU SUPRAVIETUIRE



Instinctele noastre de supravietuire sunt slefuite pentru o lume primitiva, mult mai periculoasa decat cea in care traim acum. Ele insa rezista, chiar si in aceasta lume mai sigura, motiv pentru care cu totii jinduim dupa mancaruri cu multe calorii, chiar daca nu sunt intotdeauna bune pentru noi, iar un bebelus stie exact cat de tare trebuie sa tipe ca sa primeasca ceea ce isi doreste.

Oamenii reactioneaza in fata unor pericole primordiale cum ar fi serpii, alimentele posibil otravitoare sau agentii purtatori de boli - chiar inainte de a se gandi la motivele acestor reactii. Iar cand ne confruntam pe neasteptate cu o situatie de viata si de moarte, instinctele noastre de supravietuire ne fac sa fim capabili de realizari extraordinare.




Episodul 2: Deepest Desires CELE MAI ADANCI DORINTE



Una dintre cele mai puternice trebuinte umane este cea de a procrea, de a face sex si a crea urmatoarea generatie, dupa chipul si asemanarea noastra. Biologia diferita a barbatului si a femeii a modelat instincte radical diferite, pentru a face posibil acest lucru. Unele dintre aceste instincte ne calauzesc in moduri de care noi suntem extrem de constienti.

Dar, alteori, instinctele noastre preiau controlul fara ca noi sa ne dam macar seama: partenerul cu cel mai placut miros este cel ale carui gene sunt cel mai bine compatibile si el ne va ajuta sa facem cel mai sanatos copil. Instinctele noastre actioneaza ca o tentatie spre adulter - cu persoana potrivita, la momentul potrivit.



Episodul 3: The Will To Win VOINTA DE A INVINGE 

Absolut fiecare fiinta umana este o castigatoare - descendenta a sute de mii de generatii de stramosi care au intrat in competitia pentru supravietuire, pe terenul necrutator al trecutului nostru indepartat. Iar instinctele lor de competitie traiesc acum mai departe in noi toti. 

Corpurile noastre sunt fortate sa intre in competitii de diverse forme si marimi, pentru a castiga premiul oferit, facand ca victoria sa aiba un gust minunat, iar infrangerea - unul groaznic. Intram in competitie cu mamele noastre, inca din uter, pentru substantele nutritive, apoi cu fratii si surorile noastre, apoi pentru a ne stabili un loc in diverse ierarhii, fara ca macar sa fim constienti de acest lucru.


Episodul 4:Natural Born Heroes NASCUTI EROI 

Instinctele noastre ne apara si ne pazesc interesele in moduri de care abia daca suntem constienti. Dar ce explica extraordinarul instinct uman de a ne risca viata pentru altii, instinctul unui parinte de a risca totul pentru a-si salva copilul - sau un strain oarecare ? Stiinta abia incepe sa inteleaga de ce sunt oamenii capabili de acte de eroism suprem. 
Acest program studiaza modul in care oamenii sunt programati sa isi protejeze copiii de la nastere si felul in care milioane de ani de evolutie ne-au facut sa fim generosi cu familiile noastre. Programul exploreaza modalitatile in care oamenii isi pot citi gandurile si felul cum cel mai deosebit dintre instinctele umane ne-a ajutat sa devenim cea mai de succes specie de pe planeta.





Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com