martie 22, 2011

Once Upon A Time In Transylvania...15 martie...A fost odată în Transilvania...

În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940 trupe ale regimentul 201 motorizat Budapesta, împreună cu unii localnici maghiari şi cu membri ai organizaţiei Nemzetőrség (“Straja naţiunii”) au declanşat un holocaust în comuna Ip din judeţul Sălaj, precedat de torturi şi violuri. Populaţia română a fost supusă unor torturi, printre care smulgerea unghiilor, ruperea oaselor cu bâte şi paturi de armă. Mai mulţi copii au fost sfârtecaţi cu baionetele, aşa cum, potrivit unor surse, ar fi sugerat în 1935 Dücső Csaba (unul dintre pseudonimele scriitorului ardelean Loránd Daday, 1893-1954) prin intermediul unui personaj din cartea Nincs kegyelem (Fără milă) - carte care însă potrivit unor surse maghiare nu ar fi existat.Masacrul a durat până la 15 septembrie 1940, când guvernul Marii Britanii a somat autorităţile Ungariei să înceteze pogromul.


"Numai în acest judeţ,Sălaj,în cursul lunii septembrie 1940,au fost omorîţi 450 de oameni,majoritatea români,dar şi evrei şi slovaci.Spre finele perioadei de ocupaţie[...] în noaptea de 16 spre 17 septembrie 1944,în localitatea Sărmaş,sînt ucişi 126 de evrei (bărbaţi,femei,copii,aceştia din urmă îngropaţi de vii).La 14 octombrie 1944 [...] în comuna Moisei,sînt ucişi 31 de oameni,iar satul este ars." Monitorul Oficial al României,II,57. marţi,19 februarie 1991,pp.3-4.


In memory of all victims of the 1848 Hungarian aristocracy. 
40,000 Romanian Hungarian troops massacred. 

Reminders of the young! 

Terrible, I hope it never does not happen again. God takes the souls of the murdered guard and give them peace of their souls. 

No matter how pacifist to be, and without blame people today (not blame) that you can forgive your people when something is suffering, I think someone needs to apologize and to assume responsibility mice. 

PS. What's the Secuiesc Platoon and the other organizations?În memoria tuturor victimelor aristocraţiei ungare de la 1848. 
40000 de români masacraţi de trupele ungare. 

Memento celor tineri! 

Cutremurator, sper sa nu se mai repete niciodata. Dumnezeu sa aiba in paza sufletele celor omorati si sa le dea pace sufletului lor. 

Oricat de pacifist sa fii, si fara a culpabiliza persoane de azi (care nu au vina) ca sa poti ierta cand poporul tau patimeste asa ceva, cred ca cineva trebuie sa prezinte scuze si sa-si asume o oarece responsabilitate. PS. Care e scopul Plutonului Secuiesc si ale celorlalte organizatii? 

Harta Romaniei-ţinutul secuiesc-udmr şi pdl anti-România2 comentarii:

 1. Csibi Barna, tânărul care marţi a spânzurat în centrul oraşului Miercurea Ciuc o păpuşă care-l întruchipa pe Avram Iancu, este cercetat pentru instigare la discriminare. Formele sale de protest împotriva românilor stârnesc doar indignarea autorităţilor. Barna jonglează cu legea şi ştie unde să se oprească pentru a nu comite vreo infracţiune.
  Mă mai linişteşte doar faptul că nimeni n-a stat să-l bage în seamă...nu ăsta-i baiul ,ci mesajul lui Viktor Orban...şi nici ăla din cale-afară,mînca-i-ar corbii limba!
  Mi se pare cunoscut scenariul:
  Dacă nu va avea loc o rezolvare de tip extremist, şi sper că nu se va întâmpla aşa ceva, atunci dilemele tradiţionale ale societăţii ardelene tot transilvanismul le va destinde în aşa fel încât să fie convenabil pentru ambele părţi. De fapt, esenţa transilvanismului este crearea unei Elveţii spirituale, deci menţinerea celor trei culturi etnice şi a posibilităţii de colaborare între acestea cea ce ar putea da soluţii în problema transilvană, iar până acum doar transilvanismul a reuşit să dea o concepţie acceptabilă în acest sens. Iată de ce cred că transilvanismul va avea un rol şi în viitor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte simplu.
  Se pare ca razboiul din Bosnia a inceput de la niste conflicte. Undeva ,existau arme pregatite de razboi. Daca nu s-ar fi iscat niciun conflict care sa duca la razboi - acolo - undeva ar fi inceput o recesie puternica pe motiv ca fabricile de armament ar fi trebuit inchise si o multime significanta si-ar fi pierdut joburile. Ce nu se stie exact e ca planul ar fi fost sa se intimple un conflict intre unguri si romani pe teritoriul Romaniei ,dar populatia ar fi fost prea pasnica. In definitiv, si la urma urmei, daca se iveste un conflict intre romani si unguri se poate face mare caz de discriminare si dorinta unora este intr-adevar chestia cu apa la moara !!! Foarte convenabil sa fie chemata UN sa faca si in Romania, cu Romanii, ce s-a facut in ex Yugoslavia cu Sirbii. Dar problema ungurilor e ca sint totusi o minoritate, ca nu fac copii multi din cauza ca vor sa traiasca in lux , ca mai vor sa si plece in Vest (dar nu in Ungaria caci Ungurii din Ungaria ii considera Tiganii lor din Romania - expresie auzita direct de la prieteni care au visitat Ungaria). Cel mai bine, Romanii sa ignore idiotii care mint tot timpul, din cauza ca asa e natura lor ,si sa isi vada de famiilile lor, sa aiba cit mai multi copii, sa fie muncitori ,asa cum sint de veacuri.
  Am cunoscut unguri care au recunoscut ca ei sint rai - si de fapt astia erau unii dintre cei mai buni.
  Oricum apa trece , pietrele ramin. Lasati-i sa latre la vint ,ca ei vor arata rau ...si mai rau ,comparind istoria noastra cu a lor si cu numarul populatiei.
  Daca raspundem idiotilor de instigatori, le dam apa la moara si vor face, dupa cum se stie, din tintar armasar. Asa ca,mai bine sa ii ignoram si sa nu dansam cum ne cinta puterile mai mari care au interes sa faca dezbinare si razboaie ,pentru profitul lor.

  RăspundețiȘtergere

Cu drag primite cuvintele tale la fereastra Cuvintelor .Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com
A apărut o eroare în acest obiect gadget