martie 12, 2015

Eugen Iordachescu - de Septimiu Roman(Conține audio) 24 Mai 2011


Eugen Iordachescu

de Septimiu Roman

24 Mai 2011
Comentează add


septimiu-roman
Sunt aproape 25 de ani de cand inginerul - acum  octogenar - Eugen Iordachescu a reusit imposibilul: translarea Palatului Sinodal din incinta Manastirii Antim din Bucureşti.
Demolările ordonate de clanul Ceauşescu desfigurau chipul capitalei României, dar soluţiile tehnologice brevetate de inginerul român, peste 30 la număr, se refereau şi la translatarea construcţiilor  sau la izolarea anti-seismică a clădirilor şi s-au dovedit salvatoare şi pentru Biserica Mihai Vodă, pentru Mânăstirea Schitul Maicilor sau pentru biserica Sf. Ilie-Rahova, cu pictura apartinându-i lui  GH.Tătărăscu. 
Invitatul lui Septimiu Roman la emisiunea Semnături celebre inginerul cu soluţii geniale al României, cel care, prin tehnicile proprii patentate şi prin proiectele sale a rămas în memoria colectivă ca fiind “inginerul care a mutat biserici”, cel care a ridicat biserica veche de la Râmeţ 2 metri de la nivelul solului, şi a gasit soluţia  pentru ridicarea a două milioane de tone de munte de la Petroşani are o memorie fabuluasă, bucuria de a împărtăşi, dar şi noi chei pentru probleme tehnologice încă nerezolvate.
Audio:


http://www.romania-actualitati.ro/eugen_iordachescu-29302

Cititi mai multe articole 
de Septimiu Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu drag primite cuvintele tale la fereastra Cuvintelor .Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com