noiembrie 24, 2017

"Hai, să dăm mână cu mână"!... mâna lor greblă se făcu!

Casa Regală, gest controversat. Principesa Margareta a înregistrat la TVR mesajul prin care anunţă moartea Regelui Mihai

29 dec. 2015 -Principesa Margareta a înregistrat în TVR mesajul video care urmează să fie prezentat la moartea Regelui Mihai, iar jurnalistul Andrei Bădin spune că această informaţie este relevantă în contextul "capturării Casei Regale de către forţe străine ei". Informaţia înregistrării video a anunţului morţii Regelui Mihai de către Principesa Margareta a fost confirmată de reprezentanţii TVR. Fostul director general al TVR, Radu Călin Cristea, spune chiar că a devenit obişnuinţă ca acest mesaj să fie înregistrat periodic, la fiecare şase luni.



ROMANIATV.NET





de Camelia Badea
Joi, 07 Iulie 2016, ora 18:42





Guvernul Ciolos a lansat in dezbatere publica "Legea privitoare la Casa Regala a Romaniei". Aceasta introduce o serie de privilegii, in conditiile in care, potrivit Constitutiei, Romania este republica, iar forma de guvernamant nu poate fi schimbata decat dupa o eventuala revizuire a Constitutiei.
La ora actuala, Legea 406/2001 stabileste o serie de drepturi pentru fostii sefi de stat ai Romaniei - regele Mihai, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu.

Astfel, acestia beneficiaza pe durata vietii de o indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata presedintelui Romaniei in exercitiu.

In plus, ei au drept de folosinta gratuita asupra unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, si la un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru.

De asemenea, au la dispozitie un post de consilier si un post de secretarpaza si protectie asigurata de SPP si folosinta gratuita a unui autoturism.

Legea nu prevede drepturi speciale si pentru urmasi sau alti membri ai familieifostilor sefi de stat ai Romaniei.

Ce prevede noul proiect de lege

In schimb, special pentru Casa Regala, a fost elaborat un proiect de lege cu dedicatie, publicat pe site-ul SGG, initiativa care se bucura si de sprijinul principalelor partide parlamentare.

Proiectul a aparut in contextul in care regele Mihai are serioase probleme de sanatate si a numit-o pe fiica sa cea mare, Margareta, Custode al Coroanei..

Conform acestui proiect, Casa Regala va deveni "persoana juridica de utilitate publica" si va primi palatul Elisabeta "in folosinta gratuita pentru o perioada de 99 de ani".

De asemenea, seful Casei Regale, care va trebui sa fie "recunoscut de Parlament", va beneficia de "o indemnizatie lunara, stabilita la nivelul indemnizatiei unui fost sef de stat".

Legea mai prevede ca "finantarea cheltuielilor de functionare curenta ale Casei Regale a Romaniei se asigura de la bugetul de stat", in timp ce "finantarea activitatilor publice, proiectelor si programelor Casei Regale a Romaniei se asigura din venituri proprii si de la bugetul de stat".

In plus, Casa Regala va avea la dispozitie un serviciu administrativ cu pana la 20 de posturi, "finantate de la bugetul de stat".

Pe de alta parte, conform legilor actuale, organizatiile cu statut de utilitate publica se bucura de numeroase beneficii suplimentare, printre care si diverse facilitati fiscale, drepturi acordate atat prin intermediul OG 26/2000, cat si prin alte acte normative speciale, cum ar fi Codul Fiscal.

Printre acestea figureaza scutiri de la plata unor impozite, accize sau alte taxespeciale. De asemenea, OG 26/2000 recunoaste dreptul organizatiilor cu statut de utilitate publica de a li se atribui in folosinta gratuita bunurile proprietate publica.

Exista si o serie de legi speciale care fac referire la alte drepturi de care se bucura organizatiile recunoscute ca fiind de utilitate publica.

Pe de alta parte, in expunerea de motive atasata proiectului de lege se vorbeste despre "recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale a Romaniei ca pozitie dedemnitate publica", in conditiile in care, in Romania, demnitarii sunt fie alesi, fie numiti de catre alesi.

Initiatorii proiectului arata la inceputul expunerii de motive ca "legea este conforma cu Constitutia Romaniei, deoarece in continutul sau normativ nu se instituie privilegii".

Cum va fi desemnat seful Casei Regale

Tot in expunerea de motive se arata si felul in care va fi desemnat seful Casei Regale.

"Seful Casei Regale a Romaniei este recunoscut la momentul intrarii in vigoare a legii prin Declaratie a celor doua Camere reunite ale Parlamentului, organul reprezentativ suprem al poporului roman. Odata astfel recunoscut, seful Casei Regale a Romaniei elaboreaza statutul acesteia, care stabileste metodele de desemnare a acestuia in viitor", se precizeaza in document, dandu-se de inteles ca privilegiile vor fi perpetuate pe termen nelimitat.

Nicaieri nu se vorbeste despre impactul financiar al legii asupra bugetului de stat.

Proiectul de lege este semnat in calitate de initiatori de secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu, si de vicepremierul Vasile Dancu, urmand sa fie avizat de ministrul de Finante, Anca Dragu, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, ministrul de Externe, Lazar Comanescu, ministrul pentru Dialog civic, Violeta Alexandru, si ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Primul care a deschis subiectul dupa ce regele Mihai s-a retras din viata publica a fost liderul PSD, Liviu Dragnea, care a cerut Guvernului o ordonanta de urgenta pentru a legifera statutul Casei Regale,, insa premierul Ciolos i-a transmis ca "e cu un pas in fata", venind ulterior cu acest proiect de lege.

La randul lor, liderii PNL s-au aratat de acord cu initiativa Guvernului.

Casa Regala ocupa locul 81 in Top 300 din 2015 al celor mai bogati romani, cu o avere estimata la 58-60 milioane de euro, constand in mii de hectare de terenuri agricole, palate si numeroase paduri, potrivit Capital.

In acelasi timp, regele Mihai figureaza pe lista ANAF cu o datorie la stat de peste 4 milioane de lei si a pierdut procesul intentat Fiscului in prima instanta.




"Cunoscuta jurnalistă şi monarhistă Marilena Rotaru declanşează, pe Facebook, un atac devastator la adresa Principesei Margareta pe care o acuză că şi-a părăsit tatăl aflat pe patul de moarte, abdicând astfel de la toate dezideratele istorice şi morale ale Casei Regale a României, doar pentru a sta cu mâna întinsă în faţa Parlamentului, de dragul banilor şi a absurdei legi a instituţionalizării Casei Regale.

Concluzia jurnalistei este cu atât mai usturătoare cu cât vine din partea unei apropiate a Familiei Regale: „Urmaşii Regelui Mihai reactualizează şi îndeplinesc visul lui Stalin!”. Nu în ultimul rând, Rotaru acuză PNL că întregeşte PCR, cot la cot cu PSD, fiindcă promovează aşa-zisa lege a instituţionalizării Casei Regale.
EVZ vă prezintă declaraţiile Marilenei Rotaru."

ATAC DEVASTATOR la Principesa Margareta: „Şi-a PĂRĂSIT TATĂL şi STĂ CU MÂNA ÎNTINSĂ în faţa Parlamentului! Împlineşte VISUL lui Stalin!”

Autor:  |  | 28 Comentarii | 64041Vizualizari



noiembrie 17, 2017

"Cei patru sfinţi erau doar trei:Luca şi Matei"


Ilonely Ro se simte dezamăgită.






          "Cei patru sfinţi erau doar trei:Luca şi Matei"

"Exact cele patru jeep-uri militare sunt primele mașini care ajung la Săvârșin pentru a fis expuse la Muzeul Regal al Automobilului de la Castelul Săvârșin, începând cu luna mai 2018. Maşinile militare au fost fabricate între anii 1941 și 1944 și au fost folosite în timpul războiului. Regele le-a păstrat cu grijă. Aflate pentru 70 de ani în Anglia, apoi în Elveția, cele patru mașini militare din al Doilea Război Mondial au fiecare povestea ei, dar au însoțit pe Regele Mihai și pe Regina Ana întreaga lor viață.
Jeep-ul Ford GPW l-a primit Regele Mihai cadou de la Armata Statelor Unite ale Americii la Palatul Elisabeta, la sfârșitul anului 1944. “Al doilea Jeep istoric este un vehicul militar Willis și a fost construit în anul 1944. Este celebrul Jeep al generalului Patton, care l-a oferit la sfârșitul războiului Marelui Duce de Luxemburg. Acesta l-a oferit în anul 1969 verișoarei lui, Regina Ana. Jeep-ul Ford GP și Jeep-ul Bantam BRC 40 sunt două mașini fabricate în anul 1941 și au fost cumpărate, într-o stare avansată de degradare, de către Majestatea Sa, din Statele Unite ale Americii, în anul 1977. Zece ani mai târziu, ambele erau în perfectă stare de funcționare”, scrie pagina web a familiei regale. (Fotografii:Familiaregala.ro / Cristian Coposesc)"
http://evz.ro/jeep-rege-mihai.html
Cum poti sa intri in conflict cu o Principesa si cu „Tovarasul Principe” Duda.
Regele Mihai ,aflat intr-o stare de mare suferinta,bolnav fiind(God Save The King!) "decide" sa "repatrieze" jeepurile militare la Domeniul Savarsin.
Lumea statea cu sufletul la gura dupa ce regele primise impartasania si,sincer,ii dorea clipe usoare.
In acest context,prioritar era,desigur,ca mostenitoarea ( Regele Mihai desfiintase Legea Salica,incalcand Constitutia din 1923),Principesa Margareta sa se ingrijeasca de cele patru masini militare,dintre care numai doua aveau tangenta cu istoria romaneasca,
Comentariul, "satul arde si baba se piaptana" ,a iscat urmatoarea replica(isi avea rostul,oare?).Chiar se piaptana!



Familia Regala a Romaniei
5 NOIEMBRIE 12:13

Familia Regală a Romaniei

"Cine v-a spus dumneavoastră că singurul lucru cu care se ocupă Familia Regală este aducerea Jeep-urilor? Credeți că numai dumneavoastră sunteți preocupat(ă) de țara care arde?
Dați dovadă de superficialitate. Familia Regală este zi de zi (subliniem, zi de zi) în prim-planul efortului de a face țara mai stabilă și mai puternică.
Dacă și-a găsit timp să aducă Jeep-urile înapoi, este pentru ca toate generațiile care doresc (tinerii, în special) să le poată vedea la Săvârșin. Ele sunt legate direct de al Doilea Război Mondial și de sacrificiile lui, care au fost ale fiecărei familii de români, luată în parte.
Dacă timpul vă permite, citiți website-ul www.romaniaregala.ro și veți vedea în detaliu cât de mult greșiți.
În plus, "țara arde și baba se piaptănă" este o afirmație impertinentă la adresa unei familii care a făcut țara întreagă și a adus independența și suveranitatea ei.
Secretariatul Regal"
Momentan ataşarea nu este disponibilă
Facebook
Văzut de Familia Regala a Romaniei la 5 Noiembrie 12:13

"Unde dai şi unde crapă!"

Eu cred ca le-au adus aici ,nu ca moare tineretul de dragul lor dar,nu care cumva,sa ajunga Principele Nicolaie in posesia lor deoarece fusese cu bunicul lui,cel care i-a insuflat dragostea pentru masini,la Versoix,unde erau masinile Regelui Mihai.
"Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar", a scris, pe Facebook, fostul principe Nicolae.
Regele si-a renegat singurii doi nepoti,Nicolaie si Mihai,ramanand cu "fetele" si "calul troian"
(Titlul de principe de Hohenzollern i-a fost contestat de șeful casei Hohenzollern-Sigmaringen și nu mai este folosit din momentul ruperii relațiilor dinastice cu Casa de Hohenzollern-Sigmaringen, pe 10 mai 2011. Duda ramane un membru non-dinastic al Casei Regale. Titlul și calificativul sau nu sunt transmisibile. )


Long Live The King!


www.cocoon.ro/cine-este-principele-duda-din-tata-securist-fsn-ist-prieten-cu-iliescu-si-nastase-si-de-ce-este-prezentat-de-intreaga-mass-media-drept-oaia-neagra-a-casei-regale/



http://www.flux24.ro/documente-radu-duda-si-securitatea/ 

Cum am intrat in "colimatorul regal"

Începutul conversaţiei

Familia Regala a Romaniei răspunde la activitatea pe care ai adăugat-o pe Pagină
Cine v-a spus dumneavoastră că singurul lucru cu care se ocupă Familia Regală este aducerea Jeep-urilor? Credeți că numai dumneavoastră sunteți preocupat(ă) de țara care arde?

Dați dovadă de superficialitate. Familia Regală este zi de zi (subliniem, zi de zi) în prim-planul efortului de a face țara mai stabilă și mai puternică.

Dacă și-a găsit timp să aducă Jeep-urile înapoi, este pentru ca toate generațiile care doresc (tinerii, în special) să le poată vedea la Săvârșin. Ele sunt legate direct de al Doilea Război Mondial și de sacrificiile lui, care au fost ale fiecărei familii de români, luată în parte.

Dacă timpul vă permite, citiți website-ul www.romaniaregala.ro și veți vedea în detaliu cât de mult greșiți.

În plus, "țara arde și baba se piaptănă" este o afirmație impertinentă la adresa unei familii care a făcut țara întreagă și a adus independența și suveranitatea ei.

Secretariatul Regal

Momentan ataşarea nu este disponibilă
Facebook

Familia Regala a Romaniei răspunde la activitatea pe care ai adăugat-o pe Pagină
Afirmațiile dumneavoastră din mesaj sunt "după ureche" și tendențioase. Dacă doriți să știți exact care este titlul Principelui Radu, citiți acest document. El este de 10 ani la dispoziția dv. pe Internet:

http://www.familiaregala.ro/familia-regala/normele-fundamentale-ale-familiei-regale-a-romaniei

De asemenea, Altețele Lor Regale s-au întors în România pentru a-și continua activitățile publice, așa cum fac împreună de 21 de ani.

Secretariatul Regal

Momentan ataşarea nu este disponibilă
Facebook

Ilonely
Vad ca va lezeaza doar "atingerile" legate de ex tovarasul Duda si mai putin de altceva.Q.E.D.

Imaginati-va ca nu intereseaza mai deloc care este titlul dumnealui,consortului principesei Margareta.
Cat despre merite,da s-a facut tara intreaga,independenta si ,da,a fost lasata,la intelegere,in mainile comunistilor...Manole a zidit-o pe Ana,altcineva a fugit la insuratoare,diferenta este ca Manole era roman.
Foarte "morala", de-a lungul timpului,familia regala.
Respect lintitutia Regala,Regele dar ...recunosc tiparul atat de urat al raspunsului comunist!

God Bless The King!
Aveti probleme mai importante decat sa dati 
raspunsuri copy-paste,in cascada.

God Bless The King!

mai 05, 2017

9 Mai,cu suflet de ROMAN






PORTRET: Colegul Septimiu Roman – un iubitor al neamului românesc

Marţi, 17 ianuarie, se împlinesc patru ani de la trecerea la Domnul a colegului şi prietenului nostru Septimiu Roman.
Toţi cei care l-am cunoscut, am apreciat nu doar vocea sa remarcabilă, pasiunea şi profesionalismul cu care şi-a realizat misiunea de jurnalist, dar şi felul său unic de a fi – plin de energie, mereu vesel şi pus pe glume, un prieten adevărat, gata să ajute în orice moment.
* * * * *
Septimiu Roman s-a născut la 9 mai 1956, la Sibiu.
A absolvit Liceul „Octavian Goga” din oraşul natal, iar după efectuarea serviciului militar a fost admis la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi Romanice, Clasice şi Orientale, absolvită în anul 1980 cu specializarea română-franceză.
A fost apoi, timp de 10 ani, profesor de limba română şi franceză, obţinând gradul didactic II.
În anul 1990 se angajează la Radio România, fiind mai întâi crainic, timp de un an, apoi realizator, producător, publicist comentator la puncte-fixe, corespondent şi trimis special al radioului public în străinătate şi în teatrele de operaţii ale Armatei Române.
În 1990 a absolvit cursul de „Tehnici de vorbire la microfon”, iar în anii 1992, 1994 şi 1995 s-a instruit în cadrul unor programe de jurnalism organizate de Radiodifuziune.
A fost corespondent în Republica Moldova (1992 – 1994), Polonia – 1994 şi Elveţia, în acelaşi an, acolo unde s-a aflat după obţinerea unei burse acordate de Radio Suisse.
În perioada 1995 – 1997 a fost expert la Radio China Internaţional – programul în limba română, apoi a fost realizator al emisiunilor „Matinal”, „Matinal Duminical” – din anul 1999 -, „Euroatlantica” şi „Cronicari în colb de cronici”, realizată la Radio România Actualităţi, împreună cu istoricul Mircea Dogaru, emisiune interzisă la un moment dat din excesul de zel al conducătorilor postului.
În 30 iunie 1997 a realizat de la Bejing, în colaborare cu Alexandra Andon (aflată în studioul de la Bucureşti) emisiunea duplex Bucureşti – Beijing, produsă în colaborare de RRA şi Radio China Internaţional şi dedicată revenirii Hong-Kong-ului la China, emisiune care a primit un premiu special din partea Comitetului Director al Radio China Internaţional. Transcriptul acestei emisiuni este prezentat dealtfel şi în volumul „Evantaiul celor 1000 de gânduri”, publicat de Editura Ion Cristoiu în anul 1999.
În anul 1998, Septimiu Roman a coordonat şi realizat masa rotundă pe tema „Punţilor prieteniei româno – chineze”.
În anul 2003 a transmis corespondenţe din Iordania acolo unde a fost trimis să acopere informaţional intervenţia americană în Irak. La acel moment, Radio România şi Ministerul Apărării Naţionale demaraseră “Operaţiunea Curcubeul”, care a presupus o reţea de corespondenţi care să acopere atacul şi cucerirea Irakului, pe lângă corespondenţele de la Amman ale lui Septimiu, fiind trimişi Radu Dobriţoiu, în Turcia, de unde ar fi urmat să intre în nordul Irakului în cazul în care Parlamentul de la Ankara ar fi aprobat intervenţia SUA, Cătălin Gomboş în Kuweit, Gabriel Ionescu în Qatar, iar Mario Balint chiar în Bagdad.
În anul 2005 a absolvit cursul „Reporter pentru situaţii speciale”.
În perioada activităţii didactice a publicat mai multe articole de limbă şi literatură română şi franceză şi de metodică didactică.


Din bogata sa experienţă jurnalistică, au văzut lumina tiparului volumele “Prin jertfă pentru Europa. Pe urmele armatei române în Campania din Vest” (Editura Brand, 2005) – lansată la 24 octombrie 2005, şi “Bătălia pentru România: dialog pe calea undelor” (împreună cu Mircea Dogaru, Editura Phobos, 2005).
Primul volum este o mărturie a dragostei nemărginite a lui Septimiu faţă de istoria naţională, sentiment ce i-a călăuzit paşii, împreună cu o delegaţie pentru Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, în perioada 22-29 aprilie 2005, prin ţările europene, urmând traseul eroic al Armatei române, în cel de – Al Doilea Război Mondial, presărat cu mii de morminte ale ostaşilor români care îşi dorm somnul de veci în cimitire din ţările pentru libertatea cărora au căzut la datorie.
Iată ce scria Septimiu în argumentul-prefaţă al acestui volum:
“(…) Acestor eroi – mulţi dintre ei neştiuţi, sau, adeseori, pe nedrept uitaţi, ce-şi dorm somnul de veci departe de locurile din care au plecat – le sunt închinate rândurile de mai jos, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la victoria în războiul în care au dat jertfa supremă pentru libertatea României şi a Europei.
De asemenea, tuturor acelora care au supravieţuit, în speranţa că autorităţile în drept să-şi aducă aminte de ei – nu numai la sărbători sau în campaniile de imagine !…
Nu ne integrăm în Europa cu şuruburi sau rulmenţi, cu “grămada de fier vechi” – cum zicea un “subtil” politician – ci cu resursele noastre, dar, în primul rând, cu civilizaţia şi cultura noastră, cu istoria şi jertfele noastre! Pe aceia care îşi închipuie că “nu putem păşi înainte cu faţa întoarsă spre trecut”, care desconsideră experienţa trecutului, repetându-i, matematic, greşelile, sper ca paginile care urmează să-i pună, cât de cât, pe gânduri! Dacă au timp şi… chef! În amintirea unor rude – mai apropiate sau îndepărtate – pe care fiecare dintre noi le avem pierdute în cele două războaie mondiale şi înhumate în ţară sau în peste 30 de ţări din Europa şi… aiurea, noi, ca dascăl şi jurnalist, ne facem datoria!…”
Prin acest volum, autorul îşi propunea să tragă un semnal de alarmă asupra stării materiale precare şi a lipsei de apreciere faţă de veteranii de război pe care o manifestă opinia publică, subliniind contrastul între faptele de vitejie ale acestora şi condiţiile, de cele mai multe ori inumane, în care aceşti eroi ai neamului sunt nevoiţi să îşi ducă existenţa.
În anul 2006 Septimiu Roman a fost trimis special în teatrul de operaţii al Armatei Române din Kandahar, Afganistan, iar în anul 2008, timp de patru luni, a fost corespondent al RRA în teatrul de operaţii de la Tallil, Irak, pe perioada misiunii Batalionului de Infanterie din Iaşi (supranumit „Lupii Negri”).
A fost de-a lungul anilor corespondentul Radio România pe lângă Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Guvern şi Parlament.
A realizat nenumărate interviuri cu personalităţi ale vieţii politice şi culturale, interne şi internaţionale, fiind remarcabile cele realizate cu preşedinţii României, Ion Iliescu, Republicii Moldova, Mircea Snegur şi Franţei, François Mitterand.
  
A fost tipul de jurnalist – patriot, fiindcă a fost implicat profund şi în problemele românilor din afara frontierelor, dar şi ale românilor discriminaţi în propria ţară, aşa cum sunt cei din judeţele Covasna şi Harghita, sau romano-catolicii din Moldova agresaţi violent de neprieteni care le contestă identitatea românească. A transmis nenumărate corespondenţe despre convieţuirea interetnică din ţara noastră, de la Universitatea de vară de la Izvorul Mureşului, de la alte evenimente culturale româneşti desfăşurate de o parte şi de alta a Carpaţilor, prezentând durerile românilor din mediul multietnic şi multiconfesional, uitate parcă prea des de politicienii preocupaţi de alte interese, de ordin personal.
A primit, în timp, nenumărate premii şi distincţii, fiind de menţionat cele venite din partea Crucii Roşii, a Radio China Internaţional, premiul Asociaţiei Jurnaliştilor Profesionişti din România – în anul 2005 şi Diploma de Excelenţă a Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor pentru anul 2006 – decernată pe 3 decembrie în acelaşi an, în cadrul spectacolului „Suflet de român“ dedicat Zilei Naţionale a României, desfăşurat la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne. ONCE l-a premiat atunci pe Septimiu „pentru profesionalismul dedicat cultului eroilor, dăruit publicului cu patima omului care crede”.
De asemenea, a fost distins cu Emblema de Onoare a Statului Major General al Armatei, acordată de generalul Ştefan Oprea în anul 2010, la împlinirea a 70 de ani de la difuzarea, de către RRA, a primei emisiuni „Ora Ostaşului”.
A trecut în Împărăţia Cerurilor, mult prea devreme, la 17 ianuarie 2013.


Fotografii din arhiva familiei Roman
Răzvan Moceanu




Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com