noiembrie 24, 2017

"Hai, să dăm mână cu mână"!... mâna lor greblă se făcu!

Casa Regală, gest controversat. Principesa Margareta a înregistrat la TVR mesajul prin care anunţă moartea Regelui Mihai

29 dec. 2015 -Principesa Margareta a înregistrat în TVR mesajul video care urmează să fie prezentat la moartea Regelui Mihai, iar jurnalistul Andrei Bădin spune că această informaţie este relevantă în contextul "capturării Casei Regale de către forţe străine ei". Informaţia înregistrării video a anunţului morţii Regelui Mihai de către Principesa Margareta a fost confirmată de reprezentanţii TVR. Fostul director general al TVR, Radu Călin Cristea, spune chiar că a devenit obişnuinţă ca acest mesaj să fie înregistrat periodic, la fiecare şase luni.



ROMANIATV.NET





de Camelia Badea
Joi, 07 Iulie 2016, ora 18:42





Guvernul Ciolos a lansat in dezbatere publica "Legea privitoare la Casa Regala a Romaniei". Aceasta introduce o serie de privilegii, in conditiile in care, potrivit Constitutiei, Romania este republica, iar forma de guvernamant nu poate fi schimbata decat dupa o eventuala revizuire a Constitutiei.
La ora actuala, Legea 406/2001 stabileste o serie de drepturi pentru fostii sefi de stat ai Romaniei - regele Mihai, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu.

Astfel, acestia beneficiaza pe durata vietii de o indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata presedintelui Romaniei in exercitiu.

In plus, ei au drept de folosinta gratuita asupra unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, si la un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru.

De asemenea, au la dispozitie un post de consilier si un post de secretarpaza si protectie asigurata de SPP si folosinta gratuita a unui autoturism.

Legea nu prevede drepturi speciale si pentru urmasi sau alti membri ai familieifostilor sefi de stat ai Romaniei.

Ce prevede noul proiect de lege

In schimb, special pentru Casa Regala, a fost elaborat un proiect de lege cu dedicatie, publicat pe site-ul SGG, initiativa care se bucura si de sprijinul principalelor partide parlamentare.

Proiectul a aparut in contextul in care regele Mihai are serioase probleme de sanatate si a numit-o pe fiica sa cea mare, Margareta, Custode al Coroanei..

Conform acestui proiect, Casa Regala va deveni "persoana juridica de utilitate publica" si va primi palatul Elisabeta "in folosinta gratuita pentru o perioada de 99 de ani".

De asemenea, seful Casei Regale, care va trebui sa fie "recunoscut de Parlament", va beneficia de "o indemnizatie lunara, stabilita la nivelul indemnizatiei unui fost sef de stat".

Legea mai prevede ca "finantarea cheltuielilor de functionare curenta ale Casei Regale a Romaniei se asigura de la bugetul de stat", in timp ce "finantarea activitatilor publice, proiectelor si programelor Casei Regale a Romaniei se asigura din venituri proprii si de la bugetul de stat".

In plus, Casa Regala va avea la dispozitie un serviciu administrativ cu pana la 20 de posturi, "finantate de la bugetul de stat".

Pe de alta parte, conform legilor actuale, organizatiile cu statut de utilitate publica se bucura de numeroase beneficii suplimentare, printre care si diverse facilitati fiscale, drepturi acordate atat prin intermediul OG 26/2000, cat si prin alte acte normative speciale, cum ar fi Codul Fiscal.

Printre acestea figureaza scutiri de la plata unor impozite, accize sau alte taxespeciale. De asemenea, OG 26/2000 recunoaste dreptul organizatiilor cu statut de utilitate publica de a li se atribui in folosinta gratuita bunurile proprietate publica.

Exista si o serie de legi speciale care fac referire la alte drepturi de care se bucura organizatiile recunoscute ca fiind de utilitate publica.

Pe de alta parte, in expunerea de motive atasata proiectului de lege se vorbeste despre "recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale a Romaniei ca pozitie dedemnitate publica", in conditiile in care, in Romania, demnitarii sunt fie alesi, fie numiti de catre alesi.

Initiatorii proiectului arata la inceputul expunerii de motive ca "legea este conforma cu Constitutia Romaniei, deoarece in continutul sau normativ nu se instituie privilegii".

Cum va fi desemnat seful Casei Regale

Tot in expunerea de motive se arata si felul in care va fi desemnat seful Casei Regale.

"Seful Casei Regale a Romaniei este recunoscut la momentul intrarii in vigoare a legii prin Declaratie a celor doua Camere reunite ale Parlamentului, organul reprezentativ suprem al poporului roman. Odata astfel recunoscut, seful Casei Regale a Romaniei elaboreaza statutul acesteia, care stabileste metodele de desemnare a acestuia in viitor", se precizeaza in document, dandu-se de inteles ca privilegiile vor fi perpetuate pe termen nelimitat.

Nicaieri nu se vorbeste despre impactul financiar al legii asupra bugetului de stat.

Proiectul de lege este semnat in calitate de initiatori de secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu, si de vicepremierul Vasile Dancu, urmand sa fie avizat de ministrul de Finante, Anca Dragu, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, ministrul de Externe, Lazar Comanescu, ministrul pentru Dialog civic, Violeta Alexandru, si ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Primul care a deschis subiectul dupa ce regele Mihai s-a retras din viata publica a fost liderul PSD, Liviu Dragnea, care a cerut Guvernului o ordonanta de urgenta pentru a legifera statutul Casei Regale,, insa premierul Ciolos i-a transmis ca "e cu un pas in fata", venind ulterior cu acest proiect de lege.

La randul lor, liderii PNL s-au aratat de acord cu initiativa Guvernului.

Casa Regala ocupa locul 81 in Top 300 din 2015 al celor mai bogati romani, cu o avere estimata la 58-60 milioane de euro, constand in mii de hectare de terenuri agricole, palate si numeroase paduri, potrivit Capital.

In acelasi timp, regele Mihai figureaza pe lista ANAF cu o datorie la stat de peste 4 milioane de lei si a pierdut procesul intentat Fiscului in prima instanta.




"Cunoscuta jurnalistă şi monarhistă Marilena Rotaru declanşează, pe Facebook, un atac devastator la adresa Principesei Margareta pe care o acuză că şi-a părăsit tatăl aflat pe patul de moarte, abdicând astfel de la toate dezideratele istorice şi morale ale Casei Regale a României, doar pentru a sta cu mâna întinsă în faţa Parlamentului, de dragul banilor şi a absurdei legi a instituţionalizării Casei Regale.

Concluzia jurnalistei este cu atât mai usturătoare cu cât vine din partea unei apropiate a Familiei Regale: „Urmaşii Regelui Mihai reactualizează şi îndeplinesc visul lui Stalin!”. Nu în ultimul rând, Rotaru acuză PNL că întregeşte PCR, cot la cot cu PSD, fiindcă promovează aşa-zisa lege a instituţionalizării Casei Regale.
EVZ vă prezintă declaraţiile Marilenei Rotaru."

ATAC DEVASTATOR la Principesa Margareta: „Şi-a PĂRĂSIT TATĂL şi STĂ CU MÂNA ÎNTINSĂ în faţa Parlamentului! Împlineşte VISUL lui Stalin!”

Autor:  |  | 28 Comentarii | 64041Vizualizari



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu drag primite cuvintele tale la fereastra Cuvintelor .



Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com