martie 19, 2011

HOME (Spanish with Ro subtitle)


HOME


Cel mai costisitor şi mai impresionant documentar despre planeta Pământ, adresat unui public care a gustat seria BBC “Planet Earth”, a fost lansat pe 5 iunie 2009 cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Unii politicieni europeni au spus că aşa se explică succesul ecologiştilor, prin difuzarea filmului înainte de euroalegeri.

Regizat de francezul Yann Arthus-Bertrand şi compus în întregime din cadre filmate din zbor în peste 50 de ţări din toate regiunile Pământului, filmul “Home” prezintă istoria planetei de la formarea rocilor şi apariţia primelor forme de viaţă, trecând prin prezent şi mergând până peste 10 ani, deadline-ul omenirii de a pune în aplicare un plan care să rezolve problema încălzirii globale care ne ameninţă cu dezastre cumplite şi poate cu sfârşitul speciei umane.

HOME -prima parte(subtitrare in limba română)
HOME(subtitrare in limba romana)-prima parte from chinezul2010 on Vimeo.


Filmul a fost sponsorizat de PPR, o multinationala franceza din domeniul bunurilor de lux.
Întâmplator sau nu, a doua zi dupa lansarea filmului au avut loc alegerile parlamentare în Europa, partidul ecologist francez ajungând surprinzator pe locul doi, primind 16,28 procente din voturi, fata de 28% cât a primit partidul lui Sarkozy. “Danny cel rosu a devenit Danny cel verde”, spun ziarele franceze despre Daniel Cohn-Bendit, unul din liderii partidulului European Greens – European Free Alliance din Parlamentul European. La alegerile din 2004, partidul Europe Ecologie a primit doar 7,45% din voturile francezilor, iar în urmatorul partid va avea la fel de multi membri ca partidul socialist. “Succesul de duminica reprezinta ziua Z a politicii ecologiste”, a spus Cohn-Bendit referindu-se la 6 iunie 1944, care a marcat începutul sfârsitului ocupatiei naziste în Franta.
“Home”, finantat în mare parte de miliardarul francez François Pinault, a fost difuzat în prime-time pe canalul de televiziune France 2 si arata imagini filmate din avion, de o calitate foarte buna, din care reies foarte clar efectele incontestabile ale schimbarilor climatice din ultimii ani. Multe dintre vocile politice din Franta au afirmat ca lansarea filmului este de fapt un complot pus la cale pentru ridicarea lui Cohn-Bendit în alegeri. “Nu ma las prostit de toata manipularea asta. Cred ca totul a fost bine pus la cale de la început, special pentru a ridica partidul ecologist în alegeri”, a spus Marine Le Pen, al carui tata a fost singurul membru al Frontului National de extrema dreapta care a ajuns în Parlamentul European.
Toate aceste speculatii sunt absurde daca luam în consideratie faptul ca înca de acum doi ani s-a stabilit ca filmul va fi lansat de Ziua Mondiala a Ecologiei, pe 5 iunie, si atunci nu se stia data alegerilor pentru Parlamentul European. Regizorul Arthus-Bertrand a râs pe seama acestor acuzatii: “Cu siguranta ca am influentat rezultatul alegerilor. Înseamna ca oamenii sunt pasionati de mediu si daca sunt preocupati de aceasta problema vor vota cu oamenii care sunt la rândul lor preocupati de ea. Daca mai multe partide ar lua în calcul problemele de mediu, ar primi mai multe voturi”, a declarat acesta, citat de publicatia britanica “Telegraph”.

HOME -a doua parte(subtitrare in limba română)
.
“Home”, în cifre:
20% din populatia planetei consuma peste 80% din resursele acesteia (United Nations Environment Programme, 2007)
Se investesc de 12 ori mai multi bani în arme decât în dezvoltarea natiunilor defavorizate (Organization for Economic Cooperation and Development, 2008)
5.000 de oameni mor în fiecare zi din cauza apei de baut poluate si un miliard de oameni nu au acces la apa potabila (United Nations Development Programme, 2006)
Un miliard de oameni sufera de foame (Food and Agriculture Organization of the United Stated, 2006)
Peste 50% din cerealele produse anual sunt folosite ca hrana furajera pentru animale sau biocombustibili (Worldwatch Institute, 2007)
40% din terenurile arabile au devenit infertile în ultimii ani (UNEP, 2007)
13 milioane de hectare de padure dispar în fiecare an (FAO, 2005)
Un mamifer din patru, o pasare din opt si un amfibian din 3 sunt pe cale de disparitie. Speciile dispar de 1.000 de ori mai repede decât rata naturala (International union for Conservation of Nature, 2008)
Temperatura medie din ultimii 15 ani a fost cea mai ridicata de când este masurata (NASA GISS DATA)
Calota glaciara s-a micsorat cu 40% în ultimii 40 de ani (NASA GISS DATA)

HOME -a treia parte
(subtitrare in limba română) NEW YORK, (4 iun 2009)


 • Platforma video YouTube, deţinută de Google, va transmite, vineri, în direct, de Ziua Mondială a Mediului, premiera filmului "Home", produs de Luc Besson, simultan cu debutul din cinematografe.  You Tube transmite în direct premiera documentarului "Home", produs de Luc Besson
  Filmul "Home", regizat de Yann Arthus-Bertrand, produs de Luc Bessonşi narat de Glenn Close, este un documentar plin imagini impresionante despre impactul oamenilor asupra biodiversităţii planetei, demonstrând în detaliu felul în care a fost distrus echilibrul natural şi avertizând, totodată, că următorii 10 ani vor fi esenţiali în încercarea de a salva mediul.
  Premiera documentarului va avea loc vineri, de Ziua Mondială a Mediului, în 87 de ţări, în 14 limbi. "Home" va avea premiera şi în România, tot vineri, când va fi prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se desfăşoară la Cluj Napoca.
  Producţia a fost susţinută de mai multe case de modă celebre printr care Gucci, Alexander McQueen, Sergio Rossi, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent şi Stella McCartney.

  Niciun comentariu:

  Trimiteți un comentariu

  Cu drag primite cuvintele tale la fereastra Cuvintelor .  Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com