martie 05, 2012

STOP ACTA!...Ştii de ce?



Cu titlul original Steal This Film, acest documentar are ca subiect mișcarea împotriva drepturilor de proprietate intelectuală. În urma controversatelor acte împotriva piratării, precum SOPA, PIPA și ACTA, filmul este o dezbatere liberă despre consumatorii de media.
De multe ori, produsele media care ne sunt vândute sunt de o calitate mediocră, iar consumatorii încep să devină ei înșiși creatori de conținut, lovind astfel în monopolul marilor case de producție din industria filmului sau a muzicii.
Filmul analizează războaiele asupra drepturilor de proprietate intelectuală și face o paralelă între impactul presei tipărite și al internetului, care face informația accesibilă nu doar unui grup privilegiat.
Natura descentralizată a internetului face ca legea impotriva pirateriei să fie imposibil de aplicat. Mai mult, internetul transformă consumatorii în producători de conținut, fără interese financiare.
Vizionare online film documentar subtitrat ACTA și libertatea internetului


V1919

Salutare! Ti-am gasit blogul Deci? imi explici si mie de ce e periculos acordul ACTA pentru libertatea de exprimare?
February 13th, 2012

cuibus

Salutare,
Eu personal nu vreau sa fim SUA 2. Am un prieten in state si de 2 ani nu isi mai recupereaza un calc si un laptop ca FBI-ul a intrat intr-o zi la el si a zis ca e suspect de nu stiu ce (desi nu a copiat detinut nimic ilegal stiind legile absurde de acolo) abuzuri. Nu ii dau nici o explicatie oficiala si nici apratele nu le vede inapoi! Asta nu mai e libertate si democratie!
Pai in primul rand ca se face o lege ilegala! Pentru aplicarea unei legi de obicei exista o dezbatere publica, acest lucru nu s-a intamplat la ACTA unde niste comercianti cu largul concurs al autoritatilor vor avea drept total asupra fluxului de informatii intre oameni.
Deci se creaza un precedent periculos unde niste oligarhi pot dicta ce vor cu bani. Hai sa facem si noi U-istii o lege mai tare sa vedem o accepta cineva:).
Pai nu mai ai libertate de exprimare, pot sa-ti verifice mailul, tot..unde mai sunt respectate drepturile la corespondenta libera?
Daca zici jos guvernu pot sa-ti taie internetul si gata…
Se ofera prea multa putere unui organism controlat de afaceristi si politicieni murdari.
NU mai poti face trasfer de fisiere mari fara controale aiurea. Daca fac un film si vreau sa-l trimit la un prieten nu mai pot ca o sa fie vazut de politie si eu nu vreau. Asa ca ori il duc personal ori prin posta dar si acolo vor fi controale…deci iar nu mai exista libertate prin corespondenta.
Plus controale aiurea in aeroporturi..daca eu fac un film privat sa zic in Africa de ex., de ce sa mi-l confiste cei din granita ca asa vor ei..
Cat despre filme nu e ilegal sa le faci cadou, e ilegal sa le multiplici sa le vinzi si sa faci bani. Dar daca eu imi cumpar un DVD si ti-l dau apoi si tie e normal iti fac cadou un film, dar cu noua lege nu se va mai putea face asa ceva. Deci dreptul la informare o sa fie mult redus iar oamenii saraci sa zic nu vor mai avea acces la educatie, internet.
NU mai e nevoie de o lege pentru drepturile de autor ca exista deja si se pune in aplicare. Eu personal am avut un caz in care o televiziune mi-a furat fotografii pentru spoturile lor si m-am batut ce e drept vreo 4 luni cu vizite la politie, procurator..dar am castigat deoarece au incalcat legea dreptului de autor.
Este de ajuns daca se pune in practica si oamenii o cunosc, nu mai e nevoie de ceva mai drastic si de supraveghere totala a individului.
Oricum aceasta absurditate nu va trece deoarece incalca libertatea oamenilor si daca mai e un gram de libertate in Europa trebuie respectat.
Inclusiv presedintele Parlamentului European Martin Schulz considera ca acest acord este dezechilibrat si nu va fi aprobat in iulie.
Tu de ce esti pro acestui acord?
February 13th, 2012

Nu sunt neaparat pro acord… Sunt impotriva furtului in general. De orice fel. Iar pirateria e, pana la urma, un furt… Imi dadeai un exemplu ipotetic: un prieten din Vrancea e blocad de zapada si iti sharuiesti filmul. Daca acelasi prieten ramane blocat in zapada si nu mai ajunge sa-si cumpere bilet la meci, ce faci? Ii falsifici un bilet sa poata intra?
Spui ca exista la ora actuala organisme care lupta impotriva pirateriei… Imi spui si cu ce rezultate? Faptul ca marile companii de software fac bani nu e o scuza sa furi. Nu ne obliga nimeni sa folosim computerele. E strict alegerea noastra.
Ti-e frica de eventualele abuzuri? Crezi ca fara ACTA nu se vor putea face abuzuri? Crezi ca la ora actuala nu-si poate baga nimeni nasul in mail-ul tau?
Daca ii faci cadou prietenului tau DVD-ul original nu incalci nicio lege. Dar daca vrei sa-i faci o copie dupa DVD-ul tau, atunci da, e ilegal… Daca prietenul tau nu are bani sa-si cumpere un film, e strict problema lui. Sau a ta. Dar daca vrei sa fi bun samaritean, fa-o pe banii tai, nu pe banii altuia. Iti poti cumpara si lui DVD-ul original.
February 13th, 2012

Faza ca oricum marile companii de software fac bani, suna a haiducie… Nu te obliga nimeni sa le dai bani. Gasesti variante gratuite pentru absolut orice. Si de multe ori mult mai viabile decate cele pentru care scoti o caruta de bani.
February 13th, 2012


cuibus

Si eu sunt impotriva furtisagurilor..dar e destul de sensibila granita cand spui ca e furt sau nu.
Ei nu poti compara faza cu falsificat un bilet la o manifestare publica, cu imprumutul unui dvd la un prieten..
Eu nu am windows cracat, iar cei care au pot fi depistati foarte simplu, dar Microsoft nu a vrut sa faca nimic impotriva, deoarece au spus ca odata cu cresterea nivelului de trai din tarile cu astfel de practici se va schimba si lumea isi va cumpara sistem cu licenta..
Din ce vad se mai schimba lucrurile, dar odata cu criza aceste firme mari vor sa accelezere aceste pierderi..iar cu aceasta ACTA ar fi mult m rapid si drastic pusa in aplicare supravegherea totala a indivizilor.
Te contrazic putin tu odata ce cumperi un DVD cu muzica/film poti sa-ti faci copie pentru uzul tau personal conform legii dreptului de autor. Aici intervine putin partea discutabila..ce faci tu cu acel film. Daca mergem la o extrema ar trebui sa-l vezi doar tu, daca mergem la alta il pui gratis pe blogul tau sa-l vada prietenii tai. Care e diferenta ca vezi filmul acasa cu 10 prieteni sau tot acei prieteni il pot urmari direct de pe blogul tau? Tot atatea vizualizari are, pierduri castiguri nu exista, iar tu nu faci bani de pe munca altora de vreme ce ai platit odata pt dvd.
Aici e discutabil parerea mea pentru ca la fel poti face sa zic ai abonament la digi pentru meciuri, inchiriez sala sporturilor si proiectez meciurile si las intrarea gratuita..nu e ilegal deoarece vad meciul sa zic cu prietenii U-isti..atata timp cat tu nu obtii profit e legal sa folosesti filmul/muzica cum doresti.
Difuzarea cu caracter cultural e gratuita si garantata prin lege..desi acest share e oarecum acceptat deoarece caminul cultural s-a transformat in laptopul personal pentru multi.
Cu variantele gratuite de soft ai dreptate, pe unele domenii da..dar pe altele cam slabut. un Premier, Photoshop, 3d studio max, cam greu le inlocuiesti cu altceva.. si vreau sa vad si eu studentii aceia din Hasdeu sau din Obs etc, cati au bani sa dea vreo 10.000 euro sa poata sa-si faca proiectele la arhitectura sau poli …:D
NU se pot face abuzuri fara ACTA, pentru ca legea actuala prevede ori un mandat pentru verificari ori un preaviz de 3 zile timp in care sa zic tu iti copiezi pozele, filmele personale si care nu vrei sa le vada politia si le pui la adapost si apoi sa caute ce vor in calculatorul tau conform legilor in vigoare.
February 14th, 2012

cuibus

Daca e sa ne luam dupa acta nu mai poti inchiria de la biblioteci dvd-uri cu filme muzica…e destul de ciudata legea. Ca si acolo plateste odata biblioteca si vad filmul mii de oameni e la fel cu sherul..e pentru cultura si nu pentru profit.
Cei care falsifica copii si le vand da parnaie direct fara discutii..dar cei care impart cu altii informatia pentru cultura, pentru difuzarea informatiei care sa zic la unii nu poate ajunge nu mi se pare normal sa fie sanctionati. Atunci inchidem bibliotecile si cine nu ar ebani de carti, dvd-uri sa ramana fara informatii si needucat?

February 14th, 2012

Ce spun unii,ce cred alţii

CLUJUL spune NU ACTA – FOTO
posted by cuibus in February 11th, 2012

Astăzi în Cluj-Napoca au participat peste 2000 de persoane la manifestul

CLUJUL SPUNE NU ACTA! Mulțumesc prietenilor pentru fotografii.

STOP ACTA! in Clujul de langa noi, IT Tags: anti-acta, jos base, jos pdl, libertate, NO ACTA, salvati rosia montana, stop acta

SEMNEAZĂ PETIȚIA
ACTA - a venit timpul să câștigăm!

Petiţie adresată Preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso:
În calitate de cetăţeni preocupaţi de conţinutul şi desfăşurarea acordului ACTA, solicităm instruirea Curţii Europene de Justiţie în vederea unei estimări complete a prejudiciilor aduse de acesta asupra drepturilor şi libertăţilor noastre. Valorile importante susţinute în tratatele Uniunii Europene nu trebuie sa fie neglijate sau sacrificate în favoarea intereselor comerciale ale unor actori economici.

Posted: 1 March 2012
În doar câteva zile, Comisia Europeană va incerca printr-o ultimă manevră disperată să reanimeze tratatul ACTA. Dacă intervenim acum, atacul global asupra libertății Internetului se va încheia.
Suntem atât de aproape să câștigăm! Petiția noastră de 2.4 milioane de semnături a uimit politicienii din întreaga Europă și a oprit cenzura. Comisia Europeană a fost prinsă pe picior greșit și speră că, prezentând tratatul ACTA la un nivel superficial la Curtea Europeană de Justiție, va primi undă verde pentru ratificare.
E timpul să ne unim din nou vocile, pentru a fi siguri că decizia Curţii Europene va lua în considerare toate consecinţele legale ale ACTA şi va reflecta adevărul în ce priveşte atacul direct asupra drepturilor noastre. Semnează acum petiția urgentă adresată președintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru a cere Curţii să scoată adevărul la lumină.


Îţi mulţumim că te-ai alăturat acestei campanii pentru oprirea ACTA prin realizarea unei evaluări complete a pericolelor pe care le reprezintă la adresa drepturilor şi libertăţilor noastre fundamentale.
Unde-s mulţi, puterea creşte! Te rugăm să duci vestea mai departe, folosind opţiunile pentru Facebook şi E-mail de mai jos trimite mai departe e-mailul din partea Avaaz!
http://www.avaaz.org/en/acta_time_to_win_ro/?copy

Help grow this campaign!
Thank you for signing this petition. (If you accidentally sign a petition twice, you'll only be counted once.) Now, help the campaign grow by sharing it with friends! The more people join this campaign, the more powerful our call will be -- please help spread the word:



Update:

Victor Ponta a asigurat din nou miercuri că Tratatul ACTA nu va fi ratificat pânã când Parlamentul European nu va adopta modificãri care sã impiedice afectarea drepturilor la viaţa privatã.În urmã cu o sãptãmânã, premierul a afirmat de asemenea cã Tratatul ACTA nu va fi ratificat de România la acest moment."Nu-l ratificãm pânã când nu vor fi aduse în Parlamentul European modificãri care sã asigure, aşa cum este corect, protecţia drepturilor de proprietate intelectualã, dar nici sã nu atingã drepturile la viaţa privatã. În momentul în care laşi furnizorii de internet sã îmi intre în adresa de e-mail, sã îmi citeascã mesajele, aşa ceva eu unul nu vreau sã mi se întâmple mie personal şi atunci cu atât mai puţin sã i se întâmple oricãrui cetãţean român", a spus Ponta.Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandã, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea în sens larg, de la medicamente şi piese auto la pirateria pe internet.Contestatarii ACTA susţin cã formulãrile vagi din tratat pot conduce la îngrãdirea unor drepturi şi libertãţi precum libertatea de expresie, dreptul la viaţã privatã sau libera circulaţie a ideilor.Mai multe state europene contestã acordul şi au blocat ratificarea lui pânã la clarificarea situaţiei.Comisia Europeanã va apela la Curtea de Justiţie a UE, cea mai înaltã instanţã europeanã, pentru a determina dacã Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) încalcã drepturi şi libertãţi fundamentale ale omului.



Autor: Ioan.Ciorca|DataData: 16 mai 2012




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu drag primite cuvintele tale la fereastra Cuvintelor .



Myspace Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com